Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nova sramota

Novi skandal u hrvatskom nogometu: Opet dignute optužnice protiv sudaca

U teško kompromitiranoj sudačkoj organizaciji novi skandali, ovaj put u nižim ligama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon nepravomoćnih presuda Širiću i Djedoviću, koji su osušeni zbog mita i korupcije u domaćem nogometu, Uskok je nakon provedene istrage pred splitskim Županijskim sudom podigao optužnicu protiv osmorice nogometnih sudaca, delegata i predstavnika nogometnih klubova Splitsko-dalmatinske županijske lige zbog primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem.

Optužnica je kako se navodi na Uskokovoj internetskoj stranici podignuta protiv hrvatskih državljana inicijala N. L. (1988.), A. Č. (1987.), V. P. (1960.), M. M. (1972.), Z. P. (1966.), M. Š. (1973.), V. Š. (1966.) i B. Š. (1958.).

Prvo i drugookrivljene nogometne suce I. Županijske nogometne lige Splitsko-dalmatinske županije, i četvrtookrivljenog delegata na utakmicama navedene nogometne lige tereti se da su tijekom travnja i svibnja 2015. od predstavnika nogometnih klubova u više navrata tražili i primili "razne novčane iznose", izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

U namjeri da njihovi klubovi postignu što bolje rezultate u navedenoj ligi, petookrivljeni i sedmookrivljeni predsjednici dvaju nogometnih klubova, šestookrivljeni trener jednog nogometnog kluba te osmookrivljeni tajnik jednog nogometnog kluba, "dogovorene novčane iznose predavali su okrivljenim nogometnim sucima kako bi pristrano sudili u korist njihovih klubova, odnosno delegatu kako ne bi reagirao na sudačke greške i previde", navodi Uskok.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider