Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izabrali ga novi prvoligaši, a on tako

Novi čelnik 1. HNL: Liga 16 došla je u krivo vrijeme

Nasljednik Igora Štimca na čelu Udruge prvoligaša ima suprotan pogled na Ligu 16. Naime, on smatra kako je povećanje prve lige došlo u krivo vrijeme zbog krize, no zanimljivo je kako su za njega glasala tri nova prvoligaša koja su u viši rang natjecanja došli upravo zbog Štimca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Direktor Slaven Belupa Robert Markulin danas je izabran za predsjednika Udruge prve hrvatske nogometne lige na mandat od dvije godine. On je na čelnoj poziciji Udruge prvoligaša naslijedio Igora Štimca, koji je bio predsjednik od 2007.

Podsjetimo, za Markulinov izbor presudili su glasovi tri nova prvoligaša koji bi još bili drugoligaši da nije bilo Štimca i njegove struje. Tako je moguće da će Liga 16 živjeti samo jednu sezonu.

>> Novi prvoligaši izigrali Štimca i izabrali Markulina

Markulin je istaknuo da je Liga 16 dobra ideja za razvoj hrvatskog nogometa, ali je pitanje da li je tajming njenog uvođenja dobar s obzirom na ekonomsku krizu. On očekuje da bi neki klubovi mogli imati financijskih problema u novoj sezoni.

Kazao je na današnjoj sjednici da je najviše bilo sporenja u vezi emisije posvećene HNL-u na javnoj televiziji. Markulin je rekao da je ona pridonjela popularnosti, ali da većina klubova nije zadovoljna terminom (nedjeljom poslijepodne). Klubovima, kaže, više odgovara subotnji večernji termin. Također, rekao je da je novac koji su klubovi dobili od javne televizije za tu emisiji premalen, te je najavio pregovore.

Štimac je naveo da je protekle sezone prihod Udruge prvoligaša povećan za 30 posto, u odnosu na sezonu 2007/2008., te da je iznosio nešto više od 12 milijuna kuna.

Novi predsjednik najavio je ukidanje upravnog odbora Udruge prvoligaša, te namjeru da se u budućnosti sve odluke donose na skupštini na kojoj bi bili nazočni predstavnici svih klubova. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider