Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Zagađeni' megamin

Ademi ima novi adut u žalbi UEFA-i: 'Nalazi mu idu u prilog'

Arijan Ademi nada se da će UEFA prihvatiti njegovu žalbu, a argument mu je službeni nalaz jednog laboratorija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Krajem travnja trebala bi se održati sjednica Disciplinskog suda Uefe, koja će razmatrati i žalbu Dinamova nogometaša Arijana Ademija na kaznu od četiri godine neigranja zbog uzimanja dopinga.

Prema najnovijim informacijama, rastu Ademijeve šanse za prihvaćanje te žalbe. Dinamov sportski direktor i trener Zoran Mamić kaže:

"Ne smijem previše govoriti o toj temi, ali službeni dodatni nalazi jednog neovisnog laboratorija idu Ademiju u prilog i nadam se da će žalba biti prihvaćena", prilično je šturo izvijestio Mamić.

Ići će do kraja

Iz svojih smo vrlo povjerljivih izvora doznali da je taj laboratorijski nalaz vezan uz medicinske preparate koje je navodno Ademi uzeo i potom bio pozitivan na dopinškom testu. Dakle, u tom je laboratoriju potvrđeno da je dodatak prehrani megamin bio “zagađen” nedopuštenim stanozololom prije nego što ga je Ademi konzumirao!

Što to konkretno znači? Prema brojnim istraživanjima, čak 20-ak posto svih dodataka prehrani na tržištu u sebi ima neke nedozvoljene supstancije! Moguće je da se čak i vitamini “zagade” nečim nedopuštenim ako se proizvode, primjerice, na istoj traci na kojoj su prije bila rađena i neka nedopuštena sredstva, a sve nije bilo dobro očišćeno prije novog procesa proizvodnje.

Jesenska opomena

Pokažu li se ove informacije točnima i prihvati li se službeni nalaz laboratorija, Disciplinski sud Uefe trebao bi smanjiti, a u idealnom scenariju možda čak i ukinuti kaznu Ademiju. No pričekajmo još malo, sve će se znati za otprilike tri tjedna. A odbije li Uefa žalbu, Dinamo i Ademi neće stati, ići će dalje, novu će žalbu proslijediti Vrhovnom sportskom sudu (CAS) u Lausanni.

Inače, za nedjeljni ligaški okršaj s Interom u Zaprešiću (15 sati), trener plavih ne može računati na “požutjelog” Machada, a u sastav će se vratiti Soudani i Schildenfeld.

"Jesenas smo opasno živjeli u Zaprešiću, stizali smo vodstvo domaćina 2:0, završilo je 2:2, i to nam je svakako najbolja opomena uoči ove, za mene najvažnije utakmice proljeća! Ne smijemo se opustiti nakon sjajne pobjede protiv Hajduka, opet moramo biti pravi i vratiti se iz Zaprešića s tri velika boda", govori Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider