Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne smije se vratiti prebrzo

VIDEO Nova saznanja oko Modrića: Evo što je rekao liječnik reprezentacije!

Real Madrid ne gura najbolje u 2015. Nakon visokog poraza od Mandžukićevog Atletica i struka i igrači i svjetski mediji složni su u jednom - Realu previše nedostaje Luka Modrić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naš najbolji igrač oporavlja se već tri mjeseca i pojavili su se upitnici traje li oporavak predugo.

''Sigurno da ću izbivati nekoliko utakmica kako se sada osjećam'', rekao je Modrić netom nakon susreta s Italijom u studenom prošle godine.

Situacija je bila puno gora i brzo se Modrića suočilo s činjenicom da se radi o teškoj ozljedi.

''Naša liječnička služba je unisono rekla da će oporavak trajati oko četiri mjeseca nekakav minimum'', rekao je Bahtijarević.

Tek su prošla tri i nema razloga za uzbunu kažu doktori, ako se vrati prebrzo mogao bi pauzirati i pola godine.

''Oporavak ide izvrsno, ide očekivanim tokom, čuo sam najave da će zaigrati 10. ožujka. Vidjet ćemo hoće li to tako zaista biti'', rezonirao je liječnik hrvatske reprezentacije.

Potvrdio je to i sam Modrić.

''Oporavak teče vrlo dobro i svi pregledi i stavovi liječnika potvrđuju da je rehabilitacija uspješna. To me čini vrlo zadovoljnim. Nastavljam s treninzima po zacrtanom programu i uskoro se vraćam igri.''

Kod Modrića je Rectus femoris, najveći mišić kvadricepsa pukao u svom hvatištu. U najgorem dijelu. Radi se o rupturi od tri do četiri centimetra. Od brojnih ozljeda kvadricepsa koje možete zaraditi Modrić je zaradio jednu od najgorih.

''Ova je posebno nezgodna jer je ozlijeđeno hvatište mišića koje u svom velikom dijelu tetivno i sporo zarasta i na tom mjestu se mijenjaju ogromne sile, možete misliti kod nogometaša kod kojih je to najjači mišić u tijelu kolike su te sile'', objasnio je doktor Bahtijarević.

Luka je do sada imao jednu težu ozljedu, lom fibule 2009. Nakon nje se još bolji vratio na teren, želimo mu isto i ovoga puta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider