Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pjesnici nemoćni

Nova pobjeda Splita: Crveni sami na vrhu HNL-a

Peto kolo HNL-a otvoreno je utakmicom u Parku mladeži.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici petog kola HNL-a Split je pobijedio Zagreb 3:0 pred 500-tinjak gledatelja i zasjeo na prvo mjesto.

 

Split je na taj način, barem na jedan dan, preuzeo vrh prvoligaške ljestvice od zagrebačkog Dinama koji će u subotu s početkom u 21:00 u derbiju kola na Maksimiru ugostiti Rijeku.

 

Splićani su do vodstva stigli već u 7. minuti pogotkom Antonija Mršića iz kaznenog udarca, kojeg je riječki sudac Domagoj Vučkov dosudio nakon što je Bagarića na desnoj strani kaznenog prostora srušio Kovačić.

U 18. minuti već je bilo 2:0. Mršić je iz slobodnog udarca ubacio loptu u peterac, gdje je intervenirao gostujući vratar Livaković te kratko odbio loptu na koju je naletio njegov suigrač Božo Musa i ugurao je vlastitu mrežu.

Split je potom bez ikakvih poteškoća čuvao prednost protiv potpuno neambiciozne gostujuće momčadi. Na treći pogodak čekali smo do 71. minute, kad je nakon ubacivanja iz kuta s lijeve strane Dražen Bagarić neometan skočio na prvoj kod prve stative i preciznim udarcem glavom svladao nemoćnog Livakovića.

 

U preostalim utakmicama ovog kola sastaju se: Istra 1961 - Inter Zaprešić, Dinamo - Rijeka, Slaven Belupo - Osijek te Lokomotiva - Hajduk.
 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider