Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obojica u napadu?

Nova bitka Barce i Atletica: Mandžo opet seli na klupu?

Večeras u 22 sata Barcelona na Camp Nouu dočekuje Atletico Madrid u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skoro smo imali dva El Clasica već na početku godine, no to je spriječio Diego Simeone koji nakon gubitka finala Lige prvaka pet utakmica zaredom nije izgubio od Reala. Atletico je zaustavio gradskog rivala u pohodu na Kup kralja već u osmini finala, a već ga danas čeka sudar s Barcelonom.

Baš je protiv Barce Atletico upisao svoj posljednji poraz. Bilo je to prije desetak dana kada su Katalonci furioznom utakmicom stigli do 3:1 pobjede u prvenstvu i tako se podigli iz mučne situacije koja se stvorila oko kluba. Tada je odlično odigrao Ivan Rakitić i vjerojatno uvjerio Luisa Enriquea da je on čovjek za najveće stvari.

Igrao je i Mario Mandžukić i zabio s 11 metara, a hoće li zaigrati večeras nije posve jasno. Simeone je protiv Reala forsirao povratnika Fernanda Torresa koji se odlično slagao u paru mladim Francuzom Griezmannom. Torres je potopio Real na Santiago Bernabeuu i možda će opet dobiti priliku u Kupu ispred Mandže.

Katalonski El Mundo Deportivo najavio je izrazito napadačku postavu gostiju s Mandžukićem, Torresom, Griezmannom i Ardom Turanom. No, madridski AS je izostavio hrvatskog napadača iz prvih 11 jer vjeruje kako će Mandžo dobiti odmor.

Barcelona je u dobroj formi, Leo Messi se opet smije i trpa kao u najboljim danima. Mali problem je igra Luisa Suareza za kojeg sve više analitičara tvrdi kako se nije snašao. No, počeo je igrati tek prije tri mjeseca i ipak je prerano za takve ocjene.

Enrique neće ništa kalkulirati, treba mu nova pobjeda i jahanje vala pozitivnog niza. Nedavno je pronađen lijek za Atletico, večeras ćemo saznati je li Simeone smislio nešto za Camp Nou…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider