Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spretan i ubojit

Nova argentinska zvijezda: Hat-trick za 22 minute, malo tko je plakao za Messijem

Južnoameričke reprezentacije ovog su rujna igrale prijateljske utakmice.

Lautaro Martinez (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacije iz Južne Amerike idućih godinu i pol, prije nego što im u ožujku 2021. počnu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022., igrat će prijateljske utakmice.

Sinoć je tako Brazil u reprizi finala Copa Americe izgubio od Perua, dok je Argentina bila izuzetno uvjerljiva i s 4:0 pobijedila Meksiko.

Utakmica se igrala na stadionu Alamodome u San Antoniju, a obilježio ju je Lautaro Martinez.

Napadač Intera postigao je hat-trick već u prvom poluvremenu sprašivši tri pogotka u razmaku od 22 minute.

U 17. minuti zabio je za vodstvo Gaučosa, u 22. se ponovno upisao u strijelce, a u 39. je, kako se kasnije pokazalo, postavio konačan rezultat.

Reprezentacija Brazila (Foto: AFP) Nije pomogao ni Neymar: Brazil izgubio u reprizi finala Cope divider

Argentina je nastupila bez Lionela Messija, ali dok je sjala nova njihova zvijezda, malo tko od navijača je žalio što Messi nije na terenu.

Martineza je prije godinu dana kupio Inter, koji je argentinskom Racingu platio 14 milijuna eura odštete. U prvoj sezoni u dresu Nerazzurra tražio je svoje mjesto pod suncem, u svim je natjecanjima u 35 nastupa zabio devet golova, ali s dolaskom Antonija Contea Martinezu je svanulo.

Conte će forsirati svoju omiljenu formaciju 3-5-2, u kojoj su starteri u napadu Martinez i Romelu Lukaku. Inter najavljuje velike stvari u ovoj sezoni, a argentinska javnost  nada se da će se pod Conteovim vodstvom Martinez profilirati u dugoročno rješenje za napad tamošnje reprezentacije. Ova utakmica s Meksikom upravo je nagovještaj toga...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider