Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Nogometu odbrojani dani na Olimpijskim igrama?

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge oštro je reagirao na mogućnost da FIFA spusti dobnu granicu nogometaša koji imaju pravo nastupa na Olimpijskim igrama sa 23 na 21 godinu, a koju je iznio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Ne bih se želio uplitati u špekulacije i hipotetične situacije, ali ću ponoviti kako su naša stajališta jasna i da je FIFA upoznata s njima. Ukoliko bi došlo do izmjene dobne granice, onda ćemo mi izmijeniti format natjecanja što je povezano s vrijednošću događaja', kazao je Rogge.

Prva mogućnost je smanjenje broja muških reprezentacija na olimpijskom turniru sa 16 na 12, a u najlošijoj varijanti nogometu čak prijeti i izbacivanje iz programa OI.

Prema trenutačno važećim pravilima na OI smiju nastupiti igrači do 23 godine starosti, te svaka reprezentacija smije dodati još dvojicu igrača iznad te starosne granice. U FIFA-i se pojavila inicijativa o spuštanju dobne granice na 21 godinu, te potpunoj zabrani nastupa starijim igračima.

'Predsjedniku FIFA-e Seppu Blatteru sam dao do znanja da je MOO zadovoljan sadašnjim sustavom natjecanja i da bi spuštanje starosne granice štetilo ugledu olimpijskog turnira. Vidjet ćemo što će odlučiti', dodao je Rogge.

Nakon posljednjeg kongresa FIFA-e održanog u Nassauu Blatter je odlučio formirati posebnu komisiju koja bi podrobnije proučila ovu tematiku prije donošenja konačne odluke.

(hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider