Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika većina - za

Ipak se može: Prvi Savez uskladio Statut sa Zakonom o sportu!

Stvari su se počele pokretati s "mrtve" točke kad je u pitanju primjena Zakona o sportu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni savez Županije splitsko-dalmatinske prvi je nogometni savez u Hrvatskoj koji se uskladio sa Zakonom o sportu.

NSŽSD preustrojio je svoju Skupštinu sukladno ranijim promjenama Zakona. U kino dvorani stadiona Poljud prisutno je bilo 47 od 58 skupštinara.

Od 47 prisutnih, protiv su bila tek trojica - predstavnici nogometnih klubova Poljičanin, Mladost Proložac i Vrlika.

Pravednija raspodjela glasova i utjecaj klubova

"Izmjene su nužne jer tako nalaže Zakon o sportu. Dogodio se spor između Hrvatskog nogometnog saveza i Sabora u vezi primjene tog zakona. Moj stav i stav Izvršnog odbora je da su klubovi Prve HNL nosioci kvalitete, u našem slučaju to su Hajduk i Split", izjavio je Vinko Radovani, predsjednik Nogometnog saveza Županije splitsko-dalmatinske.

"Promijenit će se način glasovanja na način da će klub iz najnižeg ranga imati jedan glas, a onaj iz najvišeg 32. Tako će hvarski Varbonj imati jedan, a Split 32 glasa. Drugoligaši 16, trećeligaši 8 glasova i tako redom", pojasnio je Radovani, prenosi Dalmatinski portal.

Podsjećamo, izmjene Zakona o sportu donešene su još u ljeto 2015., a svi sportski savezi imali su rok od šest mjeseci da usklade svoje djelovanje s novim odredbama.

Uskoro Skupština HNS-a

Hrvatski nogometni savez to nije učinio. Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović u veljači ove godine tvrdio je kako se izmjene Zakona o sportu ne odnose na HNS da bi u međuvremenu promijenili priču i poručili kako oni poštuju i primjenjuju Zakon o sportu.

U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kako i na koji način će se održati Skupština Hrvatskog nogometnog saveza zakazana za 21. prosinca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider