Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'želimo razveseliti navijače'

Nogometna groznica trese Oslo: Hrvatsku očekuje rasprodan stadion

Hrvatske nogometaše večeras u 18 sati dočetak će oko 28.000 norveških navijača, koliki je kapacitet stadiona Ullevaal u Oslu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, u subotu popodne ostalo je još samo tisuću karata na raspolaganju za kvalifikacijski susret za Euro 2016. između Norveške i Hrvatske. Nakon remija u Azerbajdžanu (0-0), Norveška nam je došla na bod zaostatka, ali i sa puno samopouzdanja nakon gostujuće pobjede u Bugarskoj od 1-0.

"Uoči gostovanja u Bugarskoj osjećali smo veliki pritisak, ali uspjeli smo se tomu oduprijeti i pružiti dobru igru, te na kraju pobijediti. Sada je u momčadi dobra atmosfera, a dodatni plus je što ćemo igrati pred punim stadionom. Nadam, se da ćemo navijačima dati razloga za zadovoljstvo", kazao je za norveške medije kapetan Tom Hogli.

Hrvatska je u ožujku u Zagrebu pobijedila Norvešku sa 5-1, ali sada nitko ne očekuje da se to ponovi. Norveški izbornik Per-Mathias Hogmo vjerojatno će na klupi ostaviti 16-godišnjeg napadača Real Madrida Martina Odegaarda, dok bi se u postavi mogao naći jedan od najtalentiranijih norveških nogometaša 22-godišnji veznjak Red Bull Salzburga Valon Berisha. Ipak, ključni igrač mogao bi biti veznjak Celtica Stefan Johansen.

"Hrvatska ima jaku reprezentaciju s puno igrača koji su na visokoj tehničkoj razini. Dugo igraju zajedno i dobro se poznaju. Bit će bitno izdržati igrati u visokom ritmu", rekao je izbornik Hogmo.

On je odbacio kritike da Norveška u posljednjim utakmicama "preskače igru".

"Ne slažem da sada više preskačemo igru, odnosno da više igramo dugim loptama negoli smo to radili na startu kvalifikacija. Svaka utakmica je posebna i nekad više igrate na kratke pasove, a drugi puta je bolje preskakati igru. Ali najvažanije je kako zabiti i spriječiti kontranapade", dodao je Hogmo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider