Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijač tetovirao stražnjicu

Nogometna Engleska divi se pobjedi Bilića, ali i njegovom 'otkriću'

Slaven Bilić kreirao je najveće iznenađenje na otvaranju Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vruće ljeto za Slavena Bilića dobilo je pomalo nevjerojatan nastavak. Malo je bilo onih koji su očekivali da će West Ham United nokautirati jednog od najvećih favorita za naslov, Arsenala na njegovom Emirates stadionu u sjevernom Londonu. Gosti iz istočnog dijela grada stigli su tiho i kreirali senzaciju već na samom startu prvenstva.

VIDEO Bilić presretan nakon što je nokautirao Wengera u senzaciji 1. kola

Samo nekoliko dana ranije West Ham je iznenađujuće ispao u 3. pretkolu Europske lige od rumunjske Astre i krenulo je sprdanje s hrvatskim trenerom koji je na kladionicama bio drugi favorit za otkaz, odmah nakon Brendana Rodgersa.

U Bilićevu obranu mora ići činjenica kako je protiv jednog od najboljih rumunjskih sastava igrao s drugom momčadi. Bio je to dogovor hrvatskog trenera i čelnika West Hama. Neigranje Europske lige nije vjerojatno bio plan, ali nije to natjecanje zbog kojeg će Englezi plakati. Naročito kad na startu prvenstva slavite kod Arsenala.

Jedan je vatreni navijač na društvenim mrežama obećao da će istetovirati rezultat na stražnjici u slučaju pobjede West Hama. Obećanje je ispunio...

Arsene Wenger je izgledao šokirano, a Bilić u svom debiju presretno, iako je očito pokušao smanjiti doživljaj iz poštovanja prema čovjeku čije je treninge uživo promatrao dok se pripremao za trenerski poziv.

Odigrao 'oxfordovski'

Bilića engleski mediji nisu razvalili zbog neuspjeha u Europi, pa ga zasad ni ne dižu u nebesa, ali divljanje engleske nogometne javnosti pobjedi Hammersa bilo je očito.

Možda se to najviše očituje u pohvalama na račun igre 16-godišnjeg Reecea Oxforda, dječaka kojeg je Bilić na opće zaprepaštenje stavio u prvih 11 u jednoj ovakvoj utakmici. I to na kakvom mjestu, onom defanzivnog veznog u 'romb' formaciji četvorice u veznom! Zasjenio je čak i čudesnog Francuza Dmitrija Payeta koji je također oduševio u debiju u Premierligi.

''Ljudi su me pitali ima li on stvarno 16 godina'', rekao je Bilić nakon utakmice.

Produkt nogometne škole West Hama imao je najbolji postotak točnih dodavanja na utakmici. BBC donosi podatak kako je čak 95% lopti točno predao suigračima.

"Bio je to rizik i znao sam da će svi misliti da sam neki luđak, ali vjerovali smo u njega. Znali smo da je jak, da je brz, da je inteligentan. Trebao nam je netko tko neće samo stajati ispred obrane, već netko tko će odigravati inteligentne poteze i inteligentno zatvarati prostor. Razgovarao sam s njime, igrači su razgovarali s njime i svi smo mu rekli da on neće biti kriv ama baš za ništa neovisno kako utakmica završi. Još je dugi put pred njima ali on je jedan od rijetkih igrača koji se ne boji ničega, koji upija svaku sekundu treninga i utakmice i kojeg samo treba pravilno usmjeriti", zaključio je bivši hrvatski izbornik.

Očekivanja navijača su naglo narasla nakon senzacionalne pobjede, Bilić je makar ovaj tjedan uživati u pohvalama koje stižu sa svih strana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider