Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne zanimaju ih trendovi

Pepova škola: Manchester City zabranio šarene kopačke

Cilj pravila je zadržati mlade igrače čvrsto na zemlji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kopačke jarkih boja već su godinama standardna oprema ne samo profesionalnog, nego i amaterskog nogometa. Od lokalnog igrališta do finala Lige prvaka oprema je vrlo šarena i samo rijetki romantičari još igraju u klasičnim, crnim kopačkama.

Toj maloj skupini se pridružio kompletni omladinski pogon Manchester Cityja. Najnovije pravilo u nogometnoj akademiji Građana kaže da mladi igrači smiju nositi isključivo crne kopačke.

Klub u posljednjih nekoliko godina prolazi dubinske promjene, a jedna od najvažnijih je formiranje nove nogometne akademije koja bi trebala stvarati igrače za prvu momčad. U njoj se mlade igrače osim nogometu uči i poštovanju, a cilj ovoga pravila je zadržati mlade talente čvrsto na zemlji.

Pep Guardiola je trener koji izrazito drži do internih pravila, ponašanja igrača i poštovanja prema klubu, a te vrijednosti želi usaditi i mladim igračima. Koliko je nepopustljiv po tom pitanju pokazuje slučaj Yaye Tourea koji je ispao iz momčadi zbog neprimjerenih izjava njegovog agenta.

„Po meni, ne postoji ništa gore od poznatog nogometaša bez manira i poštovanja za druge. Nije bitno razgovara li dječak sa čistačicom ili direktorom, od njega zahtijevamo da pokaže poštovanje“, rekao je voditelj Cityjeve omladinske škole Jason Wilcox u razgovoru za britanski Mirror.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider