Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad gora situacija

Klub u kojem su ponikli Modrić, Pršo i Subašić odlazi u stečaj?

Crni oblaci nadvili su se nad nogometni klub Zadar čija je budućnost potpuno (ne)izvjesna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NK Zadar je na rubu stečaja i uskoro bi mogao biti ugašen, govore posljednje informacije sa Stanova.

Klub je od ranije pod blokadom, a sad se nadovezala i suspenzija Hrvatskog nogometnog saveza koja je aktivirana jer nisu podmireni troškovi službenih osoba. Uz sve to, isplate plaća nogometašima kasne mjesecima.

Skupina igrača kojima ima određeni broj dionica iznijela je zahtjev o sazivanju izvanredne Skupštine kluba na kojoj bi se razgovaralo o rješavanju gorućih problema jer, složni su, ovako dalje ne može.

Ulazak bilo kakvog investitora u klub zasad koči birokracija jer Ministarstvo financija još uvijek nije potpisalo ugovor o prenošenju dionica na budućeg većinskog vlasnika - Grad Zadar - pa se nekadašnji prvoligaš nalazi u pat-poziciji.

Na Stanovima više ne dvoje hoće li biti otvoren stečajni postupak nego je jedino pitanje kad će se to dogoditi. A kad se zbilja i dogodi, to će vjerojatno značiti početak kraja.

Prestane li NK Zadar postojati, bit će to prava šteta s obzirom da se radi o rasadniku talenata i klubu iz petog grada u državi. Najpoznatije ime koje se nogometom počelo baviti u Zadru svakako je Luka Modrić, a osim njega tu je veliki niz odličnih nogometaša koji su ostvarili respektabilne karijere: Josip Skoblar, Dado Pršo, Danijel Subašić, Šime Vrsaljko...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider