Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Za Varteksov dom'

Povijesni projekt navijača Varteksa: Grade svom klubu kamp, evo kako se uključiti

Klub kojeg su osnovali navijači započinje veliki projekt.

NK Varteks (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Nogometni klub Varteks, kojeg su 2011. godine osnovali navijači razočarani promjenom imena i načinom na koji su ondašnji čelnici vodili onaj stari Varteks koji je u 90-ima žario i palio HNL-om.

Varteks će ove subote završiti natjecateljsku sezonu 2018./2019. u Međužupanijskoj ligi Čakovec-Varaždin i, bez obzira što je na trećoj poziciji na ljestvici, ići će u viši rang natjecanja u idućoj sezoni s obzirom da je Hrvatski nogometni savez još ranije odlučio kako će u sezoni 2019./2020. biti pet trećih liga.

Nažalost, zbog nekih političkih i nogometnih vlastodržaca Varteks već neko vrijeme nema svoj trajni dom pa su navijači odlučili zasukati rukave i pomoći im u gradnji kampa.

U cijelosti prenosimo objavu sa službene stranice Varteksa.

"Na sutrašnjoj utakmici protiv NK Međimurec, posljednjoj ove sezone, NK Varteks započinje akciju 'Za Varteksov dom'. Radi se o prvoj od akcija kojima će se prikupljati novčana sredstva za izgradnju Varteksovog doma.

Cilj akcije 'Za Varteksov dom' prikupljanje je novčanih sredstava za izgradnju i opremanje sustava kontejnerskih svlačionica koje će NK Varteks financirati putem leasing kuće. Ukupan trošak investicije iznosi 235.000,00 kn, dok je kroz ovu akciju cilj skupiti sredstva potrebna za uplatu 30 posto pologa, što iznosi 70.500,00 kn. Rok isporuke sustava kontejnerskih svlačionica je 45 dana od dana uplate 30 posto iznosa ukupne cijene - 70.500,00 kn koje se planira sakupiti donacijama navijača. Prema našem planu, u ljeto ove godine sustav kontejnerskih svlačionica bit će u potpunoj funkciji na terenima SC Hrašćice. Ovo je prvi korak u izgradnji Varteksovog kampa u koji će se izravno moći uključiti navijači.

Od osnutka kluba najveći problem predstavlja nam infrastruktura. Svjesni uvjeta u kojima treniraju naša djeca (ali i seniorski pogon), odlučeno je da NK Varteks u suradnji s gradom kreće u izgradnju vlastitog trening kampa u Hrašćici. U narednom razdoblju tako će se izgraditi:
- svlačionice s tuševima za polaznike škole nogometa (najkasnije do osmog mjeseca ove godine);
- teren s umjetnom travom dimenzija 107x60 metara (ugovor s državom potpisan je s rokom izgradnje najkasnije do 31.12.2019 godine, tako da će se s izgradnjom krenuti najkasnije tijekom ljeta);
- navodnjavanje postojećeg travnatog terena;
- izgradnja rasvjete na oba terena (na postojećem i na novom terenu s umjetnom travom);
- izgradnja tribine na postojećem terenu.



Plan i detalji novog sportskog centra u Hrašćici već su objavljeni, te prezentirani ovog tjedna roditeljima polaznika škole nogometa. Svima zainteresiranima video zapis prezentacije dostupan je OVDJE. 



Cilj kluba preseliti je u svoj dom početkom rujna, a ova akcija prva je u kojoj će navijači izravno svojim doprinosom i u skladu s mogućnostima graditi ovaj kamp, te tako pisati povijest. Akcija započinje na sutrašnjoj utakmici, a za minimalno uplaćeni iznos od 150,00 kn, svaki donator dobiti će majicu. Svi oni koji će sudjelovati u akciji ostat će upisati vječno kao oni koji su pomogli izgradnji ovog kampa (naravno moguća je i opcija anonimne uplate). Akcija 'Za Varteksov dom' trajat će do sakupljanja potrebnog iznosa - 70.500,00 kn.


Osim donacije na sutrašnjoj utakmici, akciji se možete priključiti OVDJE donacijama putem QR koda, uplatnica ili PayPal-a.

Link na web za donacije: http://zvd.nk-varteks.com

Link na video predstavljanja projekta: https://www.youtube.com/watch?v=KkRCdfm9YKU
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider