Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgledaju opasno

Ibrahimović gazda u neobičnoj momčadi: Početkom 2016. kreće akcija

S prvim danom nove godine zahuktat će se pregovori s igračima i njihovim menadžerima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedna od novosti koje je donijelo Bosmanovo pravilo je i ta da nogometaši nakon ulaska u posljednjih šest mjeseci ugovora slobodno mogu pregovarati s potencijalnim novim klubovima i dogovarati transfere. Budući da većina igrača ugovore potpisuje do 30. lipnja, mnoštvo velikih imena moći će započeti pregovore glede nove destinacije.

Apsolutno najveća zvijezda koja će se kroz nekoliko dana naći u takvoj poziciji jest Zlatan Ibrahimović. Njegov ugovor s PSG-om ističe 30. lipnja 2016. i sve se više priča o Ibrinom odlasku iz Pariza, a kao sljedeća postaja grandiozne karijere spominje američko-kanadski MLS.

Iako je nedavno zagazio u 35. godinu, Ibrahimović igra briljantno i ove sezone. S 15 golova (ima i šest asistencija) u 14 kola prvi je strijelac Ligue 1, a u svim natjecanjima ove sezone ima 17 golova i devet asistencija.

Odlaze Chelseajevi legionari

I dok Ibra i dalje dominira, dvojici njegovih kolega koji su nekoć bili svjetske klase na svojim pozicijama karijera je u silaznoj putanji. John Terry i Branislav Ivanović u posljednjoj su godini ugovora s Chelseajem, a lako moguće i da broje zadnje dane na Stamford Bridgeu, ukoliko novi menadžer Bluesa Guus Hiddink odluči ih prodati u zimskom prijelaznom roku i pristojnu odštetu za dvojac koji će na ljeto, najvjerojatnije, otići besplatno.

Zanimljivo je kako Ibrahimović nije najvrijedniji (prema Transfermarktu) među igračima kojima ističe ugovor sa sadašnjim klubom. Odlični Alžirac Sofiane Feghouli iz Valencije procijenjen je na 18 milijuna eura (Ibra na 15) i bit će jedna od glavnih lovina već ove zime.

Dva velika vratarska imena - Samir Handanovič i Victor Valdes - također su slobodni za pregovore, s tim da slovenski reprezentativac ima nemjerljivo bolju poziciju s obzirom da Valdes i ozbiljno branjenje zadnje dvije godine ne mogu stati u istu rečenicu.

Ima tu još dosta respektabilnih imena, od kojih bi se mogla složiti ovakva momčad, u formaciji 4-2-3-1:

Samir Handanovič (Inter) - Branislav Ivanović (Chelsea), John Terry (Chelsea), Joel Matip (Schalke), Patrice Evra (Juventus) - Michael Carrick (Manchester United), Ever Banega (Sevilla) - Hatem Ben Arfa (Nice), Sofiane Feghouli (Valencia), Ezequiel Lavezzi (PSG) - Zlatan Ibrahimović (PSG)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider