Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hertha stopostotna

VIDEO Zabio 'hat-trick' u 15 minuta i poslao upozorenje Čačiću i Hrvatskoj

Nogometaši Herthe su pobjedom na gostovanju kod Ingolstadta 2-0 ostali jedina momčad uz Bayern koja je u prva dva kola njemačkog prvenstva ostvarila stopostan učinak, a može im se pridružiti još samo Borussia Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjedu Herthi donijeli su Vedad Ibišević (8) i Julian Schieber (86).

Zahvaljujući 'hat-tricku' finskog reprezentativnog napadača Joela Pohjanpala (79, 90+1, 90+4), Bayer je u Leverkusenu s 3-1 svladao HSV, a Finac je dva pogotka postigao u sučevom vremenu. To je prilično snažno upozorenje za hrvatskog izbornika Antu Čačić i obranu naše reprezentacije, koja će se od Pohjanpala morati obraniti za mjesec dana u 3. kolu kvalifikacija za SP 2018.

Hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj je pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za pričuve, a Alen Halilović je za HSV igrao od 86. minute.

Wolfsburg je protiv Kölna na svom terenu uspio odigrati tek 0-0, a Josip Brekalo je dobio posljednjih deset minuta, međutim, nije uspio napraviti ništa značajno u tom vremenu koje mu je namijenio trener Dieter Hecking.

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač je sa svojim Eintrachtom na gostovanju u Darmstadtu držao bod do 90. minute, a onda je domaći 'jocker' s klupe Sandro Sirigu sjajnim lobom donio sva tri boda svojoj momčadi.

Iako je Borussia iz Mönchengladbacha izborila mjesto u Ligi prvaka i povela na gostovanju kod Freiburga pogotkom Hazarda (35), domaćin je u drugom poluvremenu preokretom došao do velika tri boda. Dvostruki strijelac bio je Maximilian Philipp (54, 88), a pobjedu je potvrdio Nils Petersen (88) uspješno izvedenim kaznenim udarcem.

Na ljestvici vode Bayern i Hertha sa šest bodova, Wolfsburg i Koeln imaju po četiri. Na začelju su bez bodova Mainz, Augsburg, Schalke i Werder.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider