Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ušutkali kritičare

Nitko u povijesti Barcelone kao Luis Enrique, Guardiola pobijedio tradiciju

Barcelona i Bayern prvi su polufinalisti Lige prvaka, a njihovi treneri upisali su se u povijest.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stigao je PSG u skoro pa najjačem sastavu, ali ni takav ništa nije mogao Barceloni. Ibra, Pastore, Cavani, Verratti, Matuidi i društvo pali su nakon čudesne, ali uistinu čudesne asistencije i prodora Andresa Inieste u stilu Maradone, Ronalda ili Messija. Neymar je bio siguran dva puta i bogati PSG je riješen i na Camp Nouu.

To je bila 42. pobjeda Luisa Enriquea u prvih 50 utakmica na klupi Barcelone. A to nije pošlo za rukom nikome u povijesti! Zvuči nevjerojatno, ali Enrique je po tome najuspješniji trener. Kruna bi došla ako bi uzeo prvenstvu i/ili Ligu prvaka. Iza njega su ostali Helenio Herrera s 40 te Pep Guardila i Tata Martino s 37 pobjeda u prvih 50 utakmica.

U isto vrijeme Bayern je napravio Portu ono što su Nijemci napravili Brazilcima na Svjetskom prvenstvu. Trebalo im je 25 minuta da riješe Porto kojeg su u posljednjih tjedana dana (s razlogom) mnogi opjevali. Pet komada u prvih 45 minuta, sve je podsjećalo na ono polufinale u Brazilu.

Pep Guardiola je pak uspio nadoknaditi dva razlike i plasirati se u polufinale. To Bayern nikad nije uspio u svojoj povijesti. Njega su mnogi pokopali, ali vidjet ćemo što nas još sve čeka u polufinalu. Ne zaboravimo da je Bayern ovo napravio bez Riberyja, Robbena, Schweinsteigera, Alabe, Benatije, Javija Martineza… Ako ih pola bude spremno, Bayern će biti možda i favorit za naslov.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider