Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juve favorit

Nitko im nije davao šanse: Subašić i Monaco u lovu na čudo godine

Nakon što su prošlog ljeta prodali dva najbolja igrača Radamela Falcaoa i Jamesa Rodruguez, nitko Monacu nije davao previše izgleda u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međutim, momčad iz Kneževine na čijim vratima sjajno brani hrvatski reprezentativac Danijel Subašić, priredila je niz iznenađenja i stigla do četvrtfinala elitnog natjecanja gdje je sada očekuje talijanski prvak Juventus.

Monaco je u skupini osvojio prvo mjesto ispred Bayera, Zenita i Benfice primivši samo jedan gol u šest susreta, a potom u osmini finala izbacio Arsenal.

"Kada su otišli James i Falcao francuski mediji su nam predviđali europski debakl i desetu poziciju u prvenstvu. No mi smo stigli do četvrtfinala, a u prvenstvu smo treći," kazao je veznjak Joao Moutinho.

Portugalski reprezentativac smatra kako je Juventus favorit, no uvjeren je kako momčad iz Kneževine može nastaviti nizati čuda.

"Sasvim sigurno Juventus je favorit. No i Arsenal je bio favorit. Igramo odlično, imamo sjajnu atmosferu u momčadi i imamo se pravo nadati uspjehu," dodao je Moutinho.

Posljednji put momčad iz Kneževine je dohvatila polufinale LP 2004. godine kada je stigao do finala u kojem je izgubila od Porta.

"Imamo mladu i neiskusnu momčad, no želimo igrati u polufinalu. Zašto ne? Moramo ostati koncentrirani cijelu utakmicu. To je ključ uspjeha. Koncentracija i fokus," dodao je Monacov trener Leonardo Jardim.

Kod Monaca upitan je tek nastup Jeremyja Toulalana, dok za Juventus neće igrati Paul Pogba, Asamoah i Martin Caceres. Pod znakom pitanja je i nastup playmakera Andrea Pirla koji se ozlijedio protiv Borussije Dortmund u osmini finala.

"Sasvim sigurno neće biti lako. Monaco je iznimo čvrsta momčad, nije ih lako probiti. Morat ćemo biti strpljivi," poručio je trener torinske 'Stare dame' Massimiliano Allegri.

Juve je bez domaćeg poraza u Europi u posljednjih 11 utakmica, a otkako se preselio na novi stadion 2011. izgubio je samo jednu od 16 europskih domaćih utakmica.

"Imamo momčad koja je sposobna osvojiti Ligu prvaka. Protiv Borussije smo pokazali svoju snagu. Nadam se kako će naša europska priča biti kao Atleticova lani, ali sa sretnim krajem," dodao je Carlos Tevez. Posljednji put Juve je igrao u polufinalu Lige prvaka 2003. godine.

JUVENTUS - MONACO

TORINO. Arena Juventus, Sudac: Pavel Kralovec (Češka)

Vjerojatni sastavi:

JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chielini, Evra - Vidal, Marchisio, Barzagli - Pereyra - Morata, Tevez

MONACO: SUBAŠIĆ - Fabinho, Wallace, Abdennour, Kurzawa - Dirar, Silva, Kondogbia, Martial - Moutinho - Berbatov

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider