Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kobna pogreška

Ništa od polufinala: Hrvatska izgubila od Belgije na jedanaesterce!

Hrvatska U-17 reprezentacija izgubila je u četvrtfinalu Eura od Belgije na jedanaesterce...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rezultat je nakon 80 minuta igre bio 1-1, a hrvatski su nogometaši bili bolja momčad u regularnom dijelu utakmice. No, tu svoju nadmoć nisu uspjeli materijalizirati.

 

Hrvatska je povela u 34. minuti kad se ispred belgijskih vrata sjajno snašao Karlo Igor Majić koji je udarac Davora Lovrena s 20-ak metara uspio petom skrenuti u mrežu. Do 53. minute su se mladi hrvatski nogometaši odlično branili i nisu dopuštali Belgijcima da ozbiljnije zaprijete Adrianu Šemperu. No, tada je nesretno pogriješio Branimir Kalaica u primanju lopte, što je iskoristio Ismail Azzaoui. Sam je izbio pred Šempera i hladnokrvno ga prebacio za izjednačenje.

To je bio i konačan rezultat nakon 80 minuta, iako su u nekoliko navrata hrvatski reprezentativci zaprijetili belgijskom vrataru Teunckensu. Babić ga je u 76. minuti uspio prebaciti, ali nije pogodio vrata. U sudačkoj nadoknadi Borna Sosa se prošetao kroz belgijsku obranu, ali na njegovo ubacivanje nitko od suigrača nije uspio dobro reagirati te je tako propala prilika za pobjedu prije raspucavanja.

U lutriji udaraca s bijele točke više preciznosti i koncentracije pokazali su belgijski nogometaši. Sva petorica koja su stala pred Šempera uspjeli su svladati hrvatskog čuvara mreže, a prolaz Belgiji u polufinale donio je Ismail Azzaoui, strijelac izjednačujućeg pogotka u 53. minuti utakmice. Kapetan Nikola Moro bio je prvi izvođač za Hrvatsku, ali je vratar Teunckens njegov relativno loš udarac lakoćom obranio. Brekalo, Lovren i Sosa su bili precizni, ali to nije bilo dovoljno s obzirom na to da Adrian Šemper nije uspio zaustaviti nijedan udarac Belgijaca.

Ovom pobjedom i plasmanom u polufinale Belgija je ujedno osigurala i mjesto na Svjetskom prvenstvu reprezentacija do 17 godina, kojem je u listopadu i studenom ove godine domaćin Čile. I Hrvatska se još uvijek može plasirati na svjetsku smotru najboljih, ali će to morati izboriti u razigravanju. Od četiri poražene reprezentacije u četvrtfinalu, dvije će izboriti vizu za Čile.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider