Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Japanska kamikaza

Nishimura 'provirio iz rupe': Naletio sam na hrvatske navijače...

Yuichi Nishimura, 42-godišnji japanski sudac koji je teško oštetio Hrvatsku protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva, konačno je provirio „nos iz rupe“ u koju se sakrio nakon te utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Japanac je kod rezultata 1:1 dosudio jedanaesterac za Brazil nakon što je brazilski napadač Fred pao kao pokošen u hrvatskom kaznenom prostoru nakon što ga je Dejan Lovren jedva dodirnuo rukom.

„Ako pogledate snimku, brazilski igrač je htio pucati iz okreta, a obrambeni igrač dirao ga je rukom. To je bila pogreška“, kaže Nishimura s kojim će se mnogi služiti da je to bila pogreška, ali njegova pogreška, kad je odlučio za taj dodir dosuditi jedanaesterac.
Nakon što je dosudio taj penal.

Japanac je postao svjetski poznat, postao je hit na društvenim mrežama gdje su milijuni ljudi diljem svijeta zbijali šale na njegov račun.

„Kritike su bile preoštre“, kaže Nishimura i dodaje: „No, dobio sam i dosta pozitivnih mišljenja. Suđenje je težak posao.“

Hrvatski reprezentativci tvrdili su da se nisu mogli sporazumjeti s Nishimurom jer nije govorio engleski.
„To nije istina, dobro smo se razumjeli, pričali smo na engleskom“, tvrdi Japanac koji je imao manjih neugodnosti u zračnoj luci nakon utakmice.

„Pokušao sam biti neupadljiv, ali volonteri su me razotkrili jer su držali znak s mojim imenom. Sučelio sam se s ljutitim hrvatskim navijačima, ali nije to bilo ništa strašno, zaštitilo me osiguranje“, zaključio je japanski sudac.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider