Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lova do krova

Everton poslao zrakoplov po najboljeg igrača Hajduka: Najveći transfer Bijelih

Hajduk je pred realizacijom najvećeg transfera u povijesti kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikola Vlašić odletio je u Liverpool. Everton je poslao privatni zrakoplov po najboljeg igrača Hajduka, koji se oko 20 sati pojavio u Zračnoj luci u Resniku i odletio za Liverpool. Vlašića u Liverpoolu očekuje liječnički pregled i potpisivanje ugovora.

Hajduk je tako pred realizacijom najvećeg transfera u povijesti kluba. Transfer bi trebao iznositi 8 milijuna funti, a Vlašićev menadžer potvrdio nam je kako bi ugovor trebao biti potpisan sutra.

Zadnji dan prijelaznog roka Hajduk i Nikola Vlašić trebali bi nazdraviti povijesnom transferu. Jer, brojke su upravo takve. Od ukupno 8 milijuna i 700 tisuća eura, Hajduku će pripasti 7 milijuna, a Vlašiću milijun i 700 tisuća.

Splićani mogu računati i na milijun funti bonusa plasira li se Everton u Ligu prvaka, te 10% od sljedećeg Vlašićevog transfera. Igračev menadžer Tonči Martić potvrdio nam je kako sve ide u dobrom smjeru, te bi sutra ugovor trebao biti potpisan.

A Nikola Vlašić pozornost nogometne javnosti privukao je još u kadetskim danima. Prije četiri godine Hajduk je njegovim golovima srušio Dinamo, a mladi Vlašić nije mogao sakriti oduševljenje.
„Nisam to moga' ni zamišljati, o ovome sam moga' samo sanjati. Puno smo bolje ušli u utakmicu i zasluženo smo pobijedili."

Prije tri godine u utakmici protiv irskog Dandalka postao je najmlađi hajdukov debitant u povijesti euro kupova. I odmah na premijeri postigao pogodak.
„Osjećaj je čudo, stvarno. Nisam mogao ni zamisliti da ću ga zabiti. Mislim, razmišljao sam o tome, ali da će se to ostvariti... Stvarno, san mi se ostvario.
Ušli ste u povijest?
„Da. Normalno da mi je drago da sam ušao u povijest Hajduka, prije svega, pa onda i ostalo."

U povijest Hajduka Nikola Vlašić upisao se i tri godine kasnije. Kao igrač čiji je transfer srušio sve rekorde splitskog kluba.
Vlašićev prijelaz u Everton nakon dugih osam godina s trona je srušio transfer Nikole Kalinića u Blackburn. U Hajdukovih top 5 još su prodaje Ibričića u Lokomotiv, Kranjčara u Portsmouth i Strinića u Dnjipro. Sigurno je da će se ovaj transfer još dugo komentirati.
Vlašića čeka ugovor karijere. I najveći mogući izazov. Engleski Premiership.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider