Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva gola i asistencija

Napokon proradio: Kalinić jednom od najboljih utakmica karijere donio pobjedu Romi

Bivšem hrvatskom reprezentativcu ovo su prvi golovi u ovoj sezoni u svim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski napadač Nikola Kalinić s dva gola i asistencijom bio je najzaslužniji za 4:3 (2:1) gostujuću pobjedu Rome protiv Cagliarija u susretu 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva.

Kalinić, koji je dobio priliku od prve minute, postigao je prva dva pogotka svog sastava na utakmici u 29. i 41. minuti kojima je zaostatak od 0:1 pretvorio u prednost od 2:1 na poluvremenu. Kalinić je prvo spretno reagirao pred suparničkim golom i samo minutu nakon što je Joao Pedro doveo Cagliari u vodstvo poravnao na 1:1, da bi pet minuta prije odlaska na odmor iz neposredne blizine pospremio loptu u mrežu nakon prodora i asistencije Mkhitarjana.

Roma dočekala Kalinića

U 64. minuti Kalinić je odlično glavom spustio loptu u prostor za Kluiverta koji je potom pogodio za 3:1. Do kraja susreta je Pereiro u 75. smanjio na 3:2, pa je Kolarov u 81. vratio Romi prednost od dva gola, da bi Joao Pedro popravio vlastiti neiskorišteni kazneni udarac i u 89. minuti smanjio na konačnih 4:3.

Kaliniću su ovo bili prvi golovi ove sezone.

Peta Roma sada ima 45 bodova, tri manje uz utakmicu više od četvrte Atalante koja je ranije u nedjelju s čak 7:2 (2:2) kao gost svladala Lecce, dok je Cagliari 11. sa 32 boda.

Kalinić je odigrao čitav susret za Romu, dok je Marko Rog igrao za Cagliari do 90. minute.

gol expired Monstruozna Atalanta: Utrpali sedam komada, dvije asistencije Pašalića divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider