Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grande Kale

Stvarno ga obožavaju: Kalinić proglašen pojačanjem godine u Italiji!

Nikola Kalinić imao je sjajnu godinu koja je okrunjena velikim priznanjem Gazzette dello Sport.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ugledni milanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport hvali našeg Nikolu Kalinića na sva zvona. Tako je bilo od kada je stigao u Firenzu pa do zadnjih dana 2015. godine. Ne čudi stoga da je Gazzetta proglasila bivšeg napadača Hajduka najboljim pojačanjem godine u Serie A!

Kalinić je u Fiorentinu stigao iz Dnjipra, a u 24 utakmice u svim natjecanjima zabio je 14 golova i upisao pet asistencija. Možda ponajviše zahvaljujući njemu u Firenzi maštaju o Scudettu i Europskoj ligi.

''Hrvat je nedvojbeno najbolje pojačanje. 16 nastupa, 10 golova i četiri asistencije u Serie A. Hat-trick Interu na Meazzi. Sve to za samo pet milijuna eura odštete'', divi se talijanski sportski dnevnik.

''Kalinić je visok, snažan i ima jasno oko za gol. Izborio se za mjesto u momčadi Paula Souse, izbacivši Khoumu Babacara i Giuseppea Rossija. To je vrlo impresivno'', zaključuje Gazzetta.

Što točno znači ovo priznanje možda najbolje dočarava Kalinićeva konkurencija u izboru. Vratar Reina (Napoli), branič Murillo (Inter), veznjaci De Roon (Atalanta) i Saponara (Empoli), te napadači Bacca (Milan) i Dybala (Juventus).

Naš drugi napadač Mario Mandžukić usprkos dobroj formi pri kraju godine nije ni ušao u konkurenciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider