Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi u Njemačkoj

Nijemci suspendirali Olića: ''Jako mi je žao zbog svega''

DFB optužuje Olića da se navodno kladio u razdoblju od 26. kolovoza do 11. rujna na devet utakmica 2. Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački nogometni savez suspendirao je bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivicu Olića, a trenutačnog igrača drugoligaša TSV 1860 München. DFB optužuje Olića da se kladio u razdoblju od 26. kolovoza do 11. rujna na devet utakmica 2. Bundeslige.

Olić su odrezali kaznu od dvije utakmice suspenzije i novčanu globu od 20.000 eura. Olić će propustiti utakmice s Fortunom i Stuttgartom, a moguće je da će biti i teže kažnjen nakon što se provede detaljnija istraga. Olić se kladio on-line na iznose manje od 1000 eura.

U Njemačkoj je odnedavno zabranjeno klađenje nogometašima na utakmice u ligi u kojoj nastupaju, a Olić je prvi igrač koji je zbog toga kažnjen. Olakotna okolnost je da se nije kladio na utakmice svog kluba za koji je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu i trenutno je izvan terena zbog ozljede koljena.

Iz TSV 1860 Münchena najavili su da Olića očekuje i financijska kazna od strane kluba. No također su rekli kako se hrvatski nogometaš pokajao i ispričao.

"Napravio sam veliku pogrešku i prihvaćam kaznu. Isključivo iz zabave sam dopustio svojim prijateljima da koriste moju kreditnu karticu i klade se na utakmice. Ponavljam, nije bio u pitanju novac, već isključivo zabava, klađenje na male iznose. Žao mi je što se to dogodilo, nisam razmišljao o posljedicama naše zabave", kazao je Olić na službenoj stranici svog kluba Muenchena 1860.

Nadamo se kako Olić neće dobiti neku težu kaznu Njemačkog nogometnog saveza. Upravo je on uvijek bio uzoran na i izvan nogometnog terena.

Olić je u prebogatoj karijeri nastupao za Marsoniju, Zagreb, Dinamo, Herthu, CSKA, Bayern, Volfsburg i HSV, a za reprezentaciju je odigrao 104 utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider