Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon Ballacka i Lahma

Nijemci otvorili natječaj: Evo tko je prvi Kaiserov favorit

Legendarni njemački igrač i trener Franz Beckenbauer izjavio je u ponedjeljak kako bi veznjak Bayerna Bastian Schweinsteiger (30) trebao biti novi kapetan svjetskih prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bastian Schweinsteiger je logični nasljednik, a kao Lahmov zamjenik već dobro poznaje tu ulogu. On je vođa i borac koji diže cijelu ekipu, a odličnim igrama na SP u Brazilu zaradio je respekt svih suigrača", kazao je Franz Beckenbauer.

On je dodao i da bi Schweinsteigerov zamjenik trebao biti stoper Borussije Dortmund Mats Hummels, dok neki u toj ulozi vide vratara Manuela Neuera.

Izbor kapetana nogometne reprezentacije za Nijemce je uvijek bila stvar koju su shvaćali vrlo ozbiljno. Dosadašnji kapetan Philipp Lahm preuzeo je kapetansku traku uoči SP-a 2010. kad je postalo jasno da Michael Ballack zbog ozljede neće moći igrati na SP u Južnoj Africi. I tada se o tome tko bi trebao biti kapetan Elfa ozbiljno raspravljalo u njemačkoj javnosti.

Posljednja tri kapetana njemačke reprezentacije bili su vratar Oliver Kahn, veznjak Michael Ballack i desni bočni Philipp Lahm. Ljubitelji nogometa vjerojatno se najviše sjećaju u ulozi kapetana Fritza Waltera, koji je Nijemce odveo do prvog naslova na SP 1954., zatim Franza Beckenbauera, koji je bio kapetan kada su bili svjetski prvaci 1974., te Lothara Matthaeusa, s kojim su otišli do kraja na SP 1990.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider