Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krenulo ludilo

Ni Ronaldo ni Messi?: 'Zlatnu loptu mora dobiti Nijemac'

Mjesec i pol dana prije dodjele Zlatne lopte za 2014. godinu već traju 'prepucavanja' tko je treba osvojiti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cristiano Ronaldo slovi kao favorit za osvajanje Zlatne lopte. Osvojio je čovjek Ligu prvaka i nemilice trpa u španjolskom prvenstvu. No, ovo je godina Svjetskog prvenstva zbog čega je sve više mišljenja kako se najveće svjetsko nogometno natjecanje mora uzeti u obzir. A tamo je Ronaldo s Portugalom podbacio ne prošavši ni prvi krug pored Gane i SAD-a.

Ronaldo je Zlatnu loptu uzeo i prošle godine, a nije ništa važno osvojio. To ipak nije presudilo jer je čovjek bio uistinu najbolji bez konkurencije. 'Malo' je ljutit bio Franck Ribery jer je uzeo Ligu prvaka i Bundesligu, pa ako su trofeji najveći argument…

No, moglo bi biti više pravih kandidata ove godine. Iz Barcelone je krenula kampanja 'Messija za pobjednika'. Vratio se u konkurenciju s dva srušena legendarna rekorda, Zarre u Primeri i Raula u Ligi prvaka, iako je te golove postizao ponajviše u drugim sezonama. Njemu u prilog ide i finale na Svjetskom prvenstvu gdje je odvukao Argentinu skoro do naslova, čime bi ponovio Maradonu. Čak je službeno proglašen najboljim igračem SP-a.

I onda dolazimo do priče s početka. Ovo je godina Svjetskog prvenstva. Sjećate se 2010. godine i velikog nezadovoljstva što je Leo Messi dobio Zlatnu loptu umjesto Sneijdera koji je uzeo Ligu prvaka i igrao finale SP-a.

''Najbolji nogometaš svijeta ove godine morao bi biti Nijemac'', rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini komentirajući izbor za najboljega nogometaša svijeta.

"Naravno da ima dosta nogometaša koji zaslužuju počast najboljega, no mislim da u godini Svjetskog prvenstva naslov zaslužuje netko iz momčadi svjetskih prvaka, dakle Nijemac", kazao je Platini u razgovoru za španjolsku agenciju EFE.

Manuel Neuer spominje se kao mogući kandidat. Čudno? Sjetite se 2006. godine kada je dobitnik na kraju bio Fabio Cannavaro. Jasno je zašto…Ludilo oko Zlatne lopte je krenulo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider