Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'otok' na nogama

Neymarov otac najavio odlazak iz Barcelone

Otac trenutno najbolje nogometaša današnjice (u izostanku Messija i slaboj formi Cristiana Ronalda) Neymara najavio je mogući odlazak iz Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Razgovaramo o produljenja ugovora s Barcelonom, no prije toga moramo riješiti neke bitnije stvari. Moramo znati da li će nam Španjolska dozvoliti da radimo ili će nam i dalje stvarati probleme. Ako nećemo imati normalnu situaciju, morat ćemo napustiti Španjolsku i Barcelonu", rekao je Neymar Senior.

Neymar proživljava dramu: Blokirali mu račune i zaplijenili imovinu!

Neymarov transfer iz Santosa u Barcelonu već je više od godinu dana pod istragom poreznih agencija, kako u Španjolskoj, tako i u Brazilu. Neymarove se tereti da su utajili porez i oštetili obje države za brojne milijune.

Brazilske vlasti od Neymara potražuju 15 milijuna eura koje je 'zamračio' od 2011. do 2013. godine.

Podsjetimo, katalonski klub tvrdio je da je vrijednost Neymarova transfera iz Santosa u Barcelonu iznosila 57 milijuna eura. No, kasnije se otkrilo da je ukupan iznos transfera daleko veći, odnosno da iznosi 86 milijuna eura, što znači da je Barcelona tada oštetila državni proračun za devet milijuna eura poreza, zbog čega je i kažnjena. I također je bilo sporno razdoblje od 2011. do 2013. godine.

U dokumentima koji su objavili španjolski mediji pokazalo se da je Barcelona, osim Neymaru i Santosu, veliki novčani iznos uplatila i Neymarovim roditeljima.

Prema posljednjim informacijama iz 'transfer svijeta', za Neymara su najviše zainteresirani engleski klubovi, u prvom redu Manchesteri (City i United). Do kraja ove sezone se zasigurno neće ništa dogoditi, ali ako se situacija oko poreza dodatno zakomplicira, lako se može dogoditi da Neymar digne 'sidro' i 'otplovi' u 'sigurnije' krajeve.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider