Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Inspirirani divljom prirodom

VIDEO Neymar, Rooney i Lewandowski odmah su ih prepoznali

Najbolji igrači diljem svijeta, od Neymara do Waynea Rooneyja odmah su prigrlili nove Nikeove kopačke...

Divlja priroda malo koga ostavlja ravnodušnim. Njena varljivost i ubojiti instinkti izazivaju strahopoštovanje kod većine, dok su njena veličanstvena ljepota i boje istovremeno inspiracija mnogima. Upravo su ti elementi utkani u Nikeove Hypervenom 2 kopačke – stvorene za najbrže napadače na svijetu.

Upravo ti igrači dijele mnogo toga s divljinom koja fascinira mnoge – okretnost, nepredvidljivost i ubojiti stil napada čine ih najboljima. Najnovije Hypervenom kopačke napravljene su kako bi još bolje pratile njihove zahtjevne pokrete, a istovremeno plijenile i zanimljvim dizajnom.

Cijela priča započela je 2013. godine kada je Nike predstavio Hypervenom, novu liniju kopački koje će učiniti igrače još bržima. Najbolji igrači diljem svijeta, od Neymara do Waynea Rooneyja odmah su prigrlili nove Nikeove kopačke, no Nikeovi su dizajneri cijelo to vrijeme i dalje radili na usavršavanju ovog modela kopački kako bi ih učinili još boljima.

„Članovi našeg dizajnerskog tima nosili su bijele čarape dok su izvodili najrazličitije nogometne poteze te tijekom tih pokreta nanosili na čarape sprej u boji. Nakon što su vratili stopala u prirodan položaj, neobojani dijelovi čarapa predstavljali su manje fleksibilna mjesta tijekom pokreta“, ističu Nikeovi dizajneri koji su se nakon ovog testa savjetovali sa stručnjacima u sklopu Nikeovog odjela za istraživanja da bi saznali kako se stopalo može kretati zajedno s kopačkom, a da brzina i učinkovitost pokreta i dalje budu na najvišem nivou.

Tako je u najnoviju Hypervenom kopačku ugrađena je posebna Flywire tehnologija koja osigurava dinamičnu potporu i pomaže da kopačke prijanjaju poput rukavice. Hypervenom 2 je i prva kopačka čiji obrub u gornjem dijelu čini kombinacija Nike Skin sustava i ACC sloja. Nike Skin sustav je, zapravo, mekana mrežica povezana s tankim poliuretanskim filmom, a sve je to obrađeno sa završnim slojem ACC (All Conditions Control) koji omogućuje dobru kontrolu lopte u vlažnim i suhim uvjetima.

Igrači su voljeli originalnu Hypervenom kopačku, ističu u Nikeu, no to ne znači da nije mogla biti napravljena još bolja.

„Ne bojimo se promjena koje su potrebne da bi kopačka bila što bolja, ma koliko ih bilo. Naposljetku, najbolji svjetski igrači, za koje i radimo kopačke, ne bi ni očekivali manje“, ističu Nikeovi dizajneri. A promjene u odnosu na originalne Hypervenom kopačke naišle su na uistinu sjajne reakcije najboljih svjetskih igrača poput Waynea Rooneyja, Neymara i Lewandowskog. Sada je njihov osjećaj za teren i loptu, kao i za sve pokrete koji izvode, na još većem nivou.

A izgled novih Hypervenom kopački inspiriran je, pak, divljom prirodom. Točnije, životinjama koje fasciniraju ljepotom, ali i ubojitošću. Upravo se iza živih boja mnogih od njih krije opasno lice, a mnogi ga postanu svjesni kad već bude prekasno. No, upravo je taj element iz prirode bio savršena inspiracija za dizajn ovako moćnih kopački. One moraju ostaviti snažan dojam na sve protivnike na terenu, posebno tijekom vrhunskih izvedbi najbržih igrača na svijetu koji će ih nositi.

A novi model Hypervenom kopački nosi sa sobom još jednu novost. Po prvi put, napravljen je i model za žene. A kako ističu u Nikeu, neće biti ni posljednji osmišljen za pripadnice ljepšeg spola.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider