Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivne brojke

Nevjerojatne činjenice: Je li Pep zbog ovog najbolji trener današnjice?

Josep Guardiola obranio je naslov prvaka Njemačke s Bayernom i kao trener došao do 19 titule u karijeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Je li Guardiola najveći trener današnjice? Mjerila su različita, no to je jedno od pitanja o kojem bi se dalo raspravljati. Pogotovo uspije li ove godine otići do kraja u Ligi prvaka.

Bayern iza sebe ima sjajan vikend. Pobjegao je Wolfsburgu i Borussiji Mönchengladbach i osigurao 25. bundesligašku titulu. I treću uzastopnu.

Guardiola je tako osvojio svoj peti naslov u šest sezona kao trener (tri s Barcelonom, dva s Bayernom). Impresivno. Bez obzira na kvalitetu momčadi koje je vodio. No, još briljantnije izgleda njegova statistika.

Prema posljednjim podacima, Guardiola je osvojio 19 titula u 348 odigranih utakmica (247 s Barcelonom i 101 s Bayernom), što znači da je Španjolac uzimao naslov svakih 18 utakmica! Drugi statistički podaci, pak, govore kako je u zadnjih sedam godina uzeo jednak broj naslova kao, primjerice, trenutni menadžer ManUtd-a Louis van Gaal tijekom cijele karijere od 24 godine ili Sven Goran Eriksson tijekom 25 godina.

Na koncu, Guardiola je osvojio 19 od mogućih 27 naslova u svojoj karijeri, imajući tako prosjek od 70 posto uzetih naslova. Pep bi do kraja sezone mogao i podići taj prosjek jer je Bayern u igri za još dvije titule, čime bi završio s 21 trofejem od 29 mogućih.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider