Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesno...

Nevjerojatna sportska priča: Preživio tsunami, pa potpisao ugovor iz snova

Nevjerojatna sportska, ali jednostavno ljudska priča dogodila se ovog četvrtka u Lisabonu...

Indonežanin Martunis (17) preživio je katastrofu na Indijskom oceanu 2004. godine kada je u naletu tsunamija poginulo 230 tisuća osoba u 14 zemalja. Martunis je igrao nogomet u blizini svog doma u Banda Acehu u Indoneziji kada je val udario. Martunis je ostao odvojen od svoje obitelji, te je sljedećih 21 dan živio sam među truplima, a prehranjivao se svime što je našao na plaži.

Kada su novinari Sky Newsa pronašli dječaka on je na sebi imao dres portugalske nogometne reprezentacije s brojem 10 na leđima (Rui Costa). Bio je dehidriran i jedva je stajao na nogama.

Tsunami koji je pogodio njegov grad Banda Acehu usmrtio je njegovu majku i dvije sestre, a kada je Portugalski nogometni savez čuo za ovu priču s dresom odmah ga je 'posvojio'. Savez i najpoznatiji nogometaš Portugala Cristiano Ronaldo kupili su mu kuću i osigurali sve uvjete za život. S Cristianom je ostao u kontaktu do dan danas.

Nakon malo manje od 11 godina kasnije Martunis je ispunio svoj san i potpisao nogometni ugovor s omladinskim pogonom portugalskog Sporting Lisabona. Ista je akademija dala igrače kao što su spomenuti Cristiano Ronaldo i Luis Figo.

"Predivan je osjećaj biti ovdje. Ovaj mi je klub omogućio da živim svoj san. Nevjerojatno sam uzbuđen. Viva Sporting!", rekao je Martunis na predstavljanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider