Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudna odluka

Neshvatljivi otkaz: Odveo ih u Premierligu pa ga potjerali!?

Nedugo nakon što su izborili povratak u Premierligu, u Watfordu su dali otkaz srpskom treneru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Watford je osvajanjem drugog mjesta u Championshipu iznenađujuće izborio plasman u Premierligu iduće sezone.

Punih sedam godina Watford je proveo u drugom rangu engleskog nogometa nakon što je u sezoni 2007./2008. završio na posljednjem mjestu. Vlasnik kluba Giampaolo Pozzo pokušavao je sa svojim sinom Ginom pronaći način kako se vratiti u elitu, a uspio je ove sezone.

Jedan od najzaslužnijih za Watfordov veliki rezultat bio je srpski trener Slaviša Jokanović. Doveden je početkom listopada, nakon što su u prvih pet tjedana sezone na klupi se izmijenila već trojica trenera. Jokanović je posložio momčad i ekipu koja je bila daleko od uloge favorita za sami vrh te je osvojeno drugo mjesto čime je izbjegnuto stresno doigravanje u kojem samo jedan od četiri kluba se pridružuje vodećem dvojcu.

Navijači Watforda željeli su da Jokanović ostane, pomoću transparenata i na društvenim mrežama su to jasno dali do znanja klubu, ali odluka o smjeni već je donešena.

Procijenjeno je kako Jokanović nije taj koji može osigurati relativno mirnu plovidbu kroz Premierligu, a kao glavni kandidat za njegova nasljednika spominje se Quique Flores, 50-godišnji Španjolac koji je trenirao Getafe, Valenciju, Benficu, Atletico Madrid te Al Ahli i Al Ain.

Jokanović je trenersku karijeru počeo u Partizanu gdje u sezonama 2007./2008. i 2008./2009. osvajao dvostruku krunu. Nakon nešto duže pauze preuzima Muangthong United i osvaja prvenstvo Tajlanda 2012. Uslijedio je povratak u Europu, prvo u bugarski Levski iz Sofije, a zatim u španjolski Hercules.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider