Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intervenirala policija

FOTO Neredi u Splitu: Torcida napala igrače Hajduka!

Pripadnici Torcide pokušali su se fizički obračunati s igračima Hajduka...

Nakon što je Split pobijedio Hajduk 1:0 na Parku mladeži i plasirao se u finale hrvatskog Kupa, Torcida je izazvala nerede na Parku mladeži.

Povijesni uspjeh Splita: Po prvi puta u finalu Kupa

Nogometaši Hajduka nakon utakmice otišli su pozdraviti svoje najvjernije navijače, no oni su ih dočekali s uvredama i velikim protestima.

Parkom mladeži odjekivalo je „skinite dresove“, „Brbiću odlazi“, „Sušiću odlazi“…

Neki navijači preskočili su ogradu pa je morala intervenirati policija. Igrači Hajduka povukli su se prema svlačionici, no dostigao ih je jedan pobješnjeli navijač koji se žestoko verbalno zakačio s Tinom Svenom Sušićem, koji je već duže vrijeme na piku navijača Hajduka zbog loših igara nakon neuspjelog transfera u Inter iz Milana.

Inače, nogometaši RNK Splita prvi su finalisti Hrvatskog kupa nakon što su u uzvratnom dvoboju polufinala na svom stadionu svladali Hajduk s 1-0, te s ukupnim prezultatom 2-1 prošli u povijesno, prvo finale u povijesti.

Do najvećeg uspjeha u povijesti kluba Split je došao pogotkom Sokola Cikalleshija u 43. minuti iz kaznenog udarca. U vrlo lošoj utakmici Hajduk je najveću priliku propustio u 36. minuti kada je Milevski na dodavanje Vlašića pogodio vratnicu. U 42. minuti Milović i Jozinović su u svom kaznenom prostoru srušili Bagarića, a Albanac Cikalleshi je bio precizan s bijele točke. U drugom dijelu Hajduk je cijelo vrijeme napadao, ali nisu uspjeli uputiti niti jedan ozbiljniji šut na vrata gradskog suparnika.

U drugom polufinalu igraju Rijeka i Dinamo, a zagrebački sastav brani prednost od 2-1 iz prve utakmice na Maksimiru.

RNK SPLIT - HAJDUK 1-0

Pred 2500 gledatelja na stadionu Park Mladeži sudio je Bebek iz Rijeke.

Strijelac: 1-0 Cikalleshi (43-11m)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider