Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak posao ga čeka

Neobičan potez: U pomoć im stiže - Herminator!

Austrijska skijaška legenda Hermann Maier (41) angažiran je kao mentalni trener austrijske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Austrijski nogometni savez (OFB) se odlučio na taj potez zbog ogromnog ugleda koji Herminator ima u svojoj domovini, prije svega zbog nepokolebljive volje kojom je u karijeri svladavao naizgled nesavladive prepreke. Maier je tijekom karijere četiri puta bio pobjednik Svjetskog kupa, a još jedanaest puta je bio pobjednik u pojedinim disciplinama. Ukupno je ostvario 54 pobjede, a 96 puta se uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

No, najvećim uspjehom svoje karijere Maier opisuje povratak nakon teške prometne nesreće, kada je stradavši pri padu s motora zamalo ostao bez noge. Samo godinu i pol nakon kobnog kolovoza 2001. godine Hermann Maier je se uspješno vratio skijaškim stazama, a 2004. je osvojio veliki Kristalni globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, te mali Kristalni globus za pobjedu u superveleslalomu.

"Želim svoja osobna iskustva prenijeti na igrače. Želim im prenijeti svoja iskustva u ostvarivanju ciljeva. Ja nisam sportski psiholog i neću biti s njima na terenu, no vjerujem u uspješnu suradnju", kazao je dvostruki olimpijski pobjednik. Maier je osvojio zlato u veleslalomu i superveleslalomu u Naganu 1998., te srebro u superveleslalomu i bronca u veleslalomu u Torino 2006.

"Maier se nekoliko puta vraćao nakon teških ozljeda. On je sinonim za upornost i volju," kazao je izbornik austrijske reprezentacije Marcel Koller.

Inače, Austrija je u ždrijebu kvalifikacija smještena u skupinu G, zajedno s Rusijom, Švedskom, Crnom Gorom, Moldavijom i Lihtenštajnom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider