Košarka
SPORTOVI
Košarka
gusto, gusto

Westbrook stigao Magica, šokirani Warriorsi ostaju bez rekorda Bullsa!?

Dok je Russell Westbrook svoj dio posla obavio, Curry i društvo opasno 'vise'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi naletjeli su na neočekivanu prepreku na svom putu do rekordnih 73 pobjeda nakon što su sinoć prokockali prednost od 17 koševa i izgubili sa 117-124 poslije produžetka od Minnesota Timberwolvesa.

Shabazz Muhammad je zabio 35 koševa, najviše u karijeri, a Andrew Wiggins 32 i Minnesota je spriječila Golden State (69-9) da postane druga momčad koja je ostvarila 70 pobjeda u jednoj sezoni. Golden State Warriors sada moraju pobijediti u četiri zadnje utakmice da sruše rekord od 72 pobjede koje je Chicago postavio u sezoni 1995./96.

Warriorse je prevodio Klay Thompson koji je zabio 28 koševa, a slabo raspoloženi Stephen Curry 21 uz 15 asistencija. Warriorsi nisu ni jednom imali prednost u produžetku. Wiggins je zabio prvih šest koševa za Minnesotu u produžetku koja je tako povela prvi put nakon prve četvrtine. Muhammad je iznudio šestu osobnu Draymonda Greena i pogodio nakon toga oba slobodna bacanja za 114-109. Curry i Thompson su tada obojica promašila trice i Timberwolvesi su slavili, šokiravši tako prepunu dvoranu u Oaklandu. Golden State u četvrtak dočekuje San Antonio Spurse.

Westbrook se izjednačio s Magicom

Oklahoma City Thunder je sinoć sa 124-102 pobijedio Denver Nuggetse, a Russell Westbrook je zabio 13 koševa uz 14 skokova i 12 asistencija postavši tako prvi igrač koji je u jednoj sezoni upisao 17 triple-doublesa u zadnjih 27 godina. To je zadnji put uspjelo Magicu Johnsonu dok je igrao za Los Angeles Lakerse u sezoni 1988./89.

Westbrook ih u karijeri do sada ima 35 triple doubleova i drugi je iza LeBrona Jamesa među aktivnim igračima. Kevin Durant je ubacio 26 koševa uz osam asistencija za Oklahoma City koji su na trećem mjestu u Zapadnoj konferenciji. Oklahoma City je nadigrala Denver sa 75-47 u drugoj i trećoj četvrtini. Gary Harris je predvodio Nuggetse sa 17 pogodaka , dok je rookie Emmanuel Mudiay dodao 5.

San Antonio Spurs su sa 88-86 slavili protiv Utah Jazza, a Timu Duncanu je to bila 1.000 pobjeda u karijeri. Kawhi Leonard je pogodio šut 4.9 sekundi prije kraja za ukupni učinak od 18 koševa za pobjedu Spursa. Rodney Hood je nakon toga promašio tricu za Utah koji je na osmom mjestu u Zapadnoj konferenciji.

LaMarcus Aldridge i Manu Ginobili su dodali svaki po 14 koševa za rekordnu 65. pobjedu Spursa. Duncan je postao treći igrač u NBA koji je ostvario 1.000 pobjeda u regularnom dijelu sezone u karijeri nakon Kareem Abdul-Jabbara i Roberta Parisha. Duncan je međutim vodeći po broju pobjeda s jednom momčadi. Hood je utakmicu završio sa 23 pogotka za Utah.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider