Košarka
SPORTOVI
Košarka
završnica sezone

VIDEO Vremešni Spursi nastavljaju raditi čuda, Bullsi sve dalje od playoffa

San Antonio Spursi došli su do klupskog rekorda od 65 pobjeda u sezoni, dok su Bullsi u istoj večeri vjerojatno otpali iz utrke za doigravanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U pet odigranih NBA utakmica nije bilo hrvatskih košarkaša, ali odigrane su četiri utakmice vrijedne doigravanja, a jedna od najzanimljivijih svakako je ona između Chicago Bullsa i Detroit Pistonsa.

Slavili su gosti 94:90 te tako nanijeli Bullsima 38. poraz i udaljili ih od doigravanja! S obzirom da je Indiana slavila u Philadelphiji (115:102), osma je i ima učinak 40-36. Chicago je na 38-38, te se čini da bi ponajbolja momčad Istoka proteklih sezona mogla završiti svoj ovosezonski put mnogo ranije nego se očekivalo. Uistinu, malo je onih koji bi prije početka sezone predvidjeli takav scenarij s Derrickom Roseom, Jimmyjem Butlerom, Pauom Gasolom i ostatkom društva.

Mogli su do 39. pobjede i napetije završnice sezone da su imali više koncentracije. No nisu, gosti su s Reggiejem Jacksonom (22) i Tobiasom Harrisom (21) ipak bili prejaki, bez obzira što su na klupi imali samo četiri zamjene. To im je ujedno i 41. pobjeda, a imaju i 36 poraza pa su trenutno sedmi.

Velik je ovo i minus za Butlera, Chicagovu zvijezdu u naletu. Ostvario je triple-double sinoć (28p, 17s, 12a) i borio se kao lav, ali osim Gasola (16p, 14s) i Brooksa (14) nije imao raspoložene suigrače. Velika šteta, no to je košarka, to je NBA, kad se poklope ozljede i lošija forma, cijela sezona pada u vodu.

Takva priča nije sa San Antonio Spursima jer su u svom San Antoniju još uvijek neporaženi, te su time jedina momčad ove sezone kojoj je to uspjelo. Pobijedili su "vruće" Toronto Raptorse 102:95, a briljirali su Kawhi Leonard (33p, 6s, 7a) i LaMarcus Aldridge (31p, 15s). Od "stare garde" najraspoloženiji je bio Parker (8).

Spursi su tako na 64-12 i da nema Warriorsa, bili bi apsolutno priča sezone jer iako dominiraju posljednjih 15 godina, ovo im je najbolji učinak u povijesti tijekom regularne sezone. I jasno je da kako odmiče vrijeme igraju sve bolje, što mogu potvrditi domaćom utakmicom upravo protiv Warriorsa. Ukoliko ih 11. travnja još jednom dobiju na svom parketu, jasno je da ćemo gledati napeto doigravanje na Zapadu. A tko zna, možda ih iznenade i 8. travnja kao gosti u Oaklandu.

Što se Raptorsa tiče, imaju najbolju sezonu u povijesti, omjer im je 51-25 i drugi su na Istoku, a u San Antoniju su igrali bez najboljih DeRozana i Lowryja pa su se istaknuli Powell (17), Joseph (16) i Valanciunas (16).

NBA liga, subota, rezultati:

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 102:115
Chicago Bulls - Detroit Pistons 90:94
San Antonio Spurs - Toronto Raptors 102:95
Denver Nuggets - Sacramento Kings 106:115
Portland Trail Blazers - Miami Heat 110:93

http://www.sofascore.com/hr/turnir/kosarka/usa/nba/132

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider