Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne odlazi, Leo!'

Navijači diljem svijeta dirnuti Messijevim suzama: 'Nikad ovako nije izgledao'

Nogometni svijet je iznenađen odlukom Lea Messija i ne želi prihvatiti njegovu odluku koja je nazvana - MEXIT.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Leo Messi to više ne može podnijeti. Treće finale u tri godine izgubila je Argentina, ovaj put u finalu izvanredne Copa Americe i to drugu godinu zaredom na penale protiv Čilea. Prije dvije godine Mario Gotze i njegov pogodak u 113. minuti uzeli su Messiju možda i 'službenu titulu' najvećeg u povijesti iako će se generacije teško ikada složiti tko je uistinu najbolji.

Zanimljivo, oni koje se najviše guraju na tron, Pele i Diego Maradona, nikad nisu osvojili Copa Americu, a očito neće ni Leo Messi koji je nakon još jednog izgubljenog finala najavio da se oprašta od dresa Argentine koja pak nije osvojila Copu od 1993. godine.

Želio je žarko Messi svojoj naciji donijeti novu svjetsku titulu ili barem Copu nakon toliko godina, ali nije uspio. A pritisak u Argentini na njega je golem. Sjećamo se samo omalovažavanja kako je on Katalonac, a ne Argentinac jer je više od pola života proveo u Barceloni te kako u dresu reprezentacije ne igra na razini iz Barce.

Vjerojatno se zbog svega toga slomio nakon promašenog 11-erca. Suze su krenule i teško ih je mogao zaustaviti, a onda je svima priopćio:

"Gotovo je s mojim igranjem za reprezentaciju. Napravio sam sve što sam mogao, ovo boli kad niste prvak", izjavio je Messi koji je od 2005. u dresu Gaučosa skupio 112 nastupa i postigao 55 golova, jedan više od dosadašnjeg rekordera Batistute.

"Ovo je najgore stanje u kojem sam ga vidio. Da, istina je - shrvaniji je nego ikada'', otkrio je njegov kum Sergio Aguero medijima nakon utakmice.

Mexit šokirao Argentinu više od izgubljenog finala

Messijev istup ili MEXIT, kako su ga odmah neki nazvali, povukao je za sobom pola svlačionice. Mascherano je najavio osjećaj, kao i Di Maria, Lavezzi i još neki. Navijači Argentine prvo su bili šokirani novim izgubljenim finalem, a onda i raspadom generacije koja je umalo uzela sve, a nije osvojila ništa.

Bijes vatrenih južnoameričkih navijača brzo je zamijenio apel Leu Messiju. Leo, ne odlazi, sukus je komentara na društvenim mrežama s hashtagovima #NotevayasLeo i #NoteVayasLio. Mnogi su pogođeni suzama vjerojatno najboljeg igrača današnjice, jer ovakvog ga skoro nikad nismo vidjeli.

Neki čak uspoređuju MEXIT i BREXIT te u šali zahtjevaju da se o odlasku Messija raspravlja na referendumu, aludirajući na onaj u Ujedinjenom kraljevstvu.

No, do Svjetskog prvenstva u Rusiji je još dvije godine. Dovoljno vremena za odmor i promjenu odluke. Još jedan pokušaj za kraj ne žele samo Argentinci već i cijeli svijet. Oproštaj Messija od reprezentativnog nogometa bio velik udarac svima…
 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider