Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju dovoljno novca

Navijači bijesni, West Ham prvi popustio: Tko je sljedeći?

Klub iz istočnog Londona napravio je ono što žele svi navijači u Premier ligi, hoće li ga ostali slijediti?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

West Ham United napravio je prvi korak pri pomirbi s ljutitim engleskim nogometnim navijačima. Klubovi su sve bogatiji, a cijene karata sve skuplje. Zato je većina navijača ogorčena i razočarana u moderan engleski nogomet. Razlog je veći pritok novca od TV prava. Sky i BT Sport platili su preko 5 milijardi funti za tri sezone (od 2016. godine) što će klubovima donijeti nevjerojatan novac.

U istočnom Londonu, klub radničke klase je odlučio napraviti jedino logično. Od sezone 2016/2017 godišnje će ulaznice biti jeftinije, a ne skuplje kako je to sigurno u planovima raznoraznih menadžera nekih klubova. Tada će najjeftinija sezonska karta za utakmice Uniteda koštati 289 funti, što je skoro duplo manje nego za ovu sezonu.

Također, od te sezone klub seli na svoj novi stadion, onaj olimpijski. Na njega bi trebalo stati više od 50 tisuća navijača, za razliku od sadašnjih 35 tisuća na Upton Parku. Točnije, čak 19 tisuća mjesta više imat će novi dom West Hama u istočnom dijelu britanske metropole.

Navijači se moraju strpjeti još samo ovu sezonu, jer na ljeto će opet narasti cijene godišnjih ulaznica, ali bolji dani dolaze već onog narednog ljeta.

I ostali se navijači diljem Engleske nadaju kako će već jednom prestati najveća boljka modernog nogometa – preskupe ulaznice. Nogomet je na Otoku obiteljska tradicija, a mnoge obitelji više jednostavno nemaju nova za odlazak na utakmicu odnosno za kupnju godišnje karte. Navijači su ljutiti, a vrhunac bunta vidjeli smo kada su navijači Crystal Palacea izvjesili fenomenalan transparent o pohlepi premierligaša.

U udruzi engleskih navijača (Football Supporters' Federation) kažu kako ozdravljaju potez West Hama, ali se nadaju kako će smanjiti ulaznice i za pojedinačne utakmice, kao i za gostovanja koja su često bila korištena da se zaradi na gostujućim navijačima.

''Nadamo se kako je to prvi korak od mnogih koje će klubovi napraviti u smjeru drastičnog snižavanja cijena karata. Mi ćemo i dalje vršiti pritisak. Ostali klubovi imaju cijelu godinu da odgovore na West Hamov potez. Neka se natječu tko će imati najniže karte'', poručuju navijači.

Engleski prvoligaši dobivaju najveći novac u cijeloj Europi od TV prava. Često nas zaboli glava kada vidimo koliko je neki engleski klub (pre)platio za nekog nogometaša. Novca očito imaju i zato tamošnji ljubitelji nogometa žele da prestanu zarađivati na onima zbog kojih su uopće tu – nogometnim navijačima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider