Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najteži trenuci karijere

VIDEO Totti u suzama: 'Samo je jedan kapetan'

Navijače Rome pokazali su koliko cijene i vole Francesca Tottija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trener Rome Luciano Spaletti je uoči utakmice 26. kola Serie A protiv Palerma poslao ikonu kluba Francesca Tottija na tribine zbog intervjua u kojem je kritizirao trenera Luciana Spallettija. U razgovoru za televiziju RAI 39-godišnji Totti je govorio o svojoj situaciji u momčadi, te je pritom uputio nekoliko primjedbi na rad trenera Spallettija, koji mu daje mizernu minutažu.

"Još se uvijek osjećam nogometašem i želim igrati. Moja je ozljeda prošlost, sada sam dobro i ako ne igram to je prvenstveno trenerov izbor. Moj ugovor istječe u lipnju i vidjet ću što će se dogoditi. No ne mogu ostati u Romi na ovaj način. Boli me što sam na klupi. Ja razumijem da u mojim godinama jednostavno ne mogu igrati stalno, ali ne želim na ovaj način završiti karijeru. Zahtjevam više poštovanja. Čekat ću razgovor s predsjednikom da vidim što će on reći. Očekujem iskreni odgovor i dogovor", rekao je Francesco Totti.

Nakon svega toga Spalletti je odlučio poslati talijansku legendu na tribine, što je ovaj i napravio. Pojavio se na tribinama Olimpica na oduševljenje navijača, koji su gromoglasno skandirali njegovo ime. Totti je jedva suspregnuo svoje emocije, ali se ipak podigao i pozdravio navijače koji su u glas vikali "Samo je jedan kapetan". 'Rimski princ' se zatim sjeo i ponovno protrljao vjerojatno suzne oči...

Spalletti je nakon utakmice objasnio zbog čega je napravio to što jest legendi kluba.

"To je bio samo trenutak bijesa i nelagodnosti. U određenim aspektima to je razumljivo. Na osnovu njegovih komentara i činjenice da su mediji izvještavali samo o tome, smatrao sam da bi kompletna situacija mogla predstavljati opasnost za momčad u utakmici nakon Lige prvaka. Kao otac sam ga pitao da mi pomogne u podizanju momčadi nakon posrtanja, da to bude njegova uloga u momčadi. Ako tretirate jednog igrača na određeni način, onda i druge morate na isti taj, čak i ako je u pitanju Francesco Totti. Nisam mogao drugačije postupiti", rekao je Spalletti.

"On je veliki šampion. Poštovanje prema njemu mora postojati, ali također moramo poštovati i ostale igrače u momčadi. U suprotnom, svatko može sazovati konferenciju za novinare i reći što god poželi. Cijela situacija je prošlost i svi želimo da od sutra ponovno radimo zajedno. On je bio na tribinama i gledao utakmicu nakon koje se spustio u svlačionicu i pozdravio suigrače. Sutra će normalno trenirati s nama", zaključio je talijanski stručnjak.

Totti je cijelu karijeru igrao za Romu u kojoj je debitirao u Serie A 1993. godine. Ni jedan drugi igrač nije više igrao u žuto-crvenom dresu niti je zabio toliko golova za klub koliko je zabio Totti. Međutim igra sve manje zadnjih nekoliko sezona, a gotovo uopće ne igra od siječnja kada je na klupu Rome sjeo Spalletti koji je zamijenio Rudija Garciu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider