Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'dosta mi je'

VIDEO Navijač ide na sud kako bi pomogao klubu u osvajanju naslova prvaka

Navijač PSV-a povukao je očajnički potez u nadi da će njegova momčad ipak u konačnici prestići Ajax...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marcel Blaak, navijač nizozemskog PSV-a, podigao je tužbu protiv suca Dannyja Makkelieja i Nizozemskog nogometnog saveza (KNVB) jer je Ajaxu pogrešno dosudio jedanaesterac u remiju 2:2 s Utrechtom. Učinio je to jer mu "smeta povlašteni status kluba iz Amsterdama, zbog kojeg direktno stradavaju drugi klubovi, a u ovom slučaju PSV i Utrecht".

Borba za naslov u nizozemskom prvenstvu je na vrhuncu, a PSV je pobjedom protiv Rode stigao na vodeću poziciju. Samo nakratko jer se kontroverznim remijem Ajax ponovno vratio ispred ljutog rivala. Momčad iz Amsterdama je gubila do 86. minute igre dva razlike, kada je Klaassen smanjio na 1:2, a konačnih 2:2 je postavio Milik u 89. minuti iz nepostojećeg jedanaesterca.

Odluka glavnog suca da minutu prije kraja pokaže na bijelu točku razbjesnila je u Nizozemskoj sve osim navijača Ajaxa. Mnogi su je opisali "kriminalnom", a spomenuti je navijač otišao toliko daleko da je glavnog suca utakmice i Nizozemski nogometni savez prijavio policiji.

"Podigao sam tužbu protiv Dannyja Makkelieja, a budući da je on član Nizozemskog saveza i protiv njih sam podigao tužbu", rekao je navijač PSV-a Marcel Blaak i dodao:

"Dosta mi je više toga što Ajax ima povlašteni status kod Saveza. Ono što se dogodilo kod toga jedanaesterca je apsolutna sramota. I Utrecht i PSV su ozbiljno pogođeni tom odlukom".

Ajax je vodeći u prvenstvu sa 75 bodova koliko ima i PSV, ali uz bolju gol-razliku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider