Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Predsjednik potvrdio

Jednom od najomraženijih klubova svijeta prijete "kolosalni financijski gubici": Kraj zvjezdanog legla?

Koronavirus žestoko je pogodio svijet nogometa, pa tako i one za koje se mislilo da im ništa ne može niti jedna kriza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svijet nogometa pa tako i ono najglamuroznije u njemu kad je u pitanju Europa - Liga prvaka - zaustavljeni su prije više od mjesec dana zbog pandemije koronavirusa i premda postoje brojne špekulacije glede toga kad bi se moglo igrati i u kakvim okolnostima, o službenim datumima ništa konkretnije ne mogu kazati ni UEFA niti nacionalni savezi.

Ostavilo je to posljedica na svim klubovima, pa tako i onim najbogatijima koji na godišnjoj razini troše stotine i stotine milijuna eura.

To je slučaj i u PSG-u, klubu koji se u proteklom desetljeću na pogon petrodolara iz Katara uzdignuo i postao istodobno jedan od najbogatijih, ali i najomraženijih među ljubiteljima nogometa. Silno upumpavanje novca iz katarskih kompanija u klub iz Parka prinčeva nešto je što se, blago rečeno, ne sviđa mnogima, kako u Francuskoj tako i općenito na Starom kontinentu.

Umjesto UEFA-e, korona će srezati sumanuto trošenje

No, tu smo gdje jesmo, PSG je znao u jedno ljeto (kad su doveli Neymara i Kyliana Mbappea) potrošiti i preko 400 milijuna eura pa je svejedno ostao neokrznut od strane UEFA-e odnosno nikada nije žestoko kažnjen kao nedavno Manchester City koji je izbačen na dvije iduće sezone iz Lige prvaka.

Umjesto UEFA-e, PSG bi u nekakve normalne gabarite mogao svesti - koronavirus.

Predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi u intervjuu za Radio Monte Carlo odaslao je neke zabrinjavajuće poruke.

"Odbacujem neke navode koji su se pojavili da ćemo mi, kao klub koji ima najviše novca, ostati najmanje okrznuti u ovim vremenima", započeo je Al-Khelaifi:

Ligue 1 se nastavlja 17. lipnja

"Neću vam otkriti nikakvu tajnu ako kažem da je naša platna lista zbilja velika. Na kraju sezone mi bismo mogli imati kolosalne financijske gubitke. Riješit ćemo taj problem, ali neće biti jednostavno i trebat će vremena da se pronađe ravnoteža."

Ova ravnoteža znači ujedno i pristanak brojnih zvijezda na veliko smanjenje plaće. Na pitanje kako će Neymar reagirati na to, predsjednik PSG-a je odgovorio:

"Očekujem da će se svi oni potruditi za svoj klub, znaju kolika im je odgovornost."

Što se tiče nastavka sezone u Francuskoj, Upravni odbor Ligue 1 jednoglasno je glasao za odigravanje i označio 17. lipnja kao datum povratka prvoligaškog nogometa. Sezona bi se trebala završiti do 25. srpnja, a nova započeti 22./23. kolovoza.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider