Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pet zaključaka

'Naš Hajduk' ide dalje, kredit reprogramiran, odluka o koncesiji odgođena!

Gradsko vijeće Grada Splita objavilo je zaključke višesatne sjednice na temu Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glavni prijedlog udruge Naš Hajduk, o ustupanju dijela upravljačkih prava od strane Grada Splita na rok od 25 godina, s ciljem micanja politike od Hajduka - nije prošao. Bolje rečeno, o njemu se nije niti glasovalo nego je pronađeno kompromisno rješenje u vidu formiranja zajedničkog Povjerenstva koje će prijedlog doraditi i onda ga iznijeti pred Gradsko vijeće u prvoj polovici iduće godine.

Nakon burne rasprave koja je trajala satima svih 26 prisutnih (od 35 gradskih vijećnika) usvojilo je pet zaključaka. Prethodno je proglašena pauza od 45 minuta tijekom koje su se vijećnici konzultirali, a onda je priopćeno:

1. Podržavamo Udrugu Naš Hajduk te dajemo mandat Udruzi za sprovođenje izbora za novi Nadzorni odbor u 2015. godini, a na rok od četiri godine.

2. Formirati će se zajedničko Povjerenstvo koje će dalje razraditi prijedlog Udruge Naš Hajduk uvažavajući stavove i prijedloge iznesene na Sjednici GV-a te predložiti Gradskom vijeću novi model i to u prvoj polovici 2015. godine.

3. Sprovest će se anketa među svim građanima Splita kao većinskim vlasnikom sa pitanjima o obliku upravljanja Hajdukom, ali i o obliku vlasništva . Pitanja za Anketu će se usuglasiti i formulirati na Povjerenstvu.

4. Dug Hajduka za komunalnu naknadu, umjesto plaćanja, će se izvršiti dokapitalizacija od strane Grada u 2015. godini.

5. U suradnji sa stručnim službama Grada izvršiti će se reprogramiranje obveza Hajduka vezanih za kredit.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider