Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao suho zlato

VIDEO Napoli objavio za koliko bi prodao Roga: Talijani obožavaju Hrvate

Rog je potpisao s talijanskim klubom petogodišnji ugovor, a Napolitanci su objavili da su u ugovor ugradili odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Rog prešao je iz Dinama u Napoli za odštetu od 16.5 milijuna eura, barem se tako spekulira.

Hrvatski reprezentativac potpisao je s talijanskim klubom petogodišnji ugovor, a Napolitanci su naknadno objavili da su u ugovor ugradili odštetnu klauzulu od 60 milijuna eura.

Dakle, ako bi neki klub želio kupiti Roga prije isteka ugovora, morao bi izbrojiti 60 milijuna eura Napoliju. Kada bi se to dogodilo, Rog bi postao najskuplji hrvatski nogometaš.

Nije nemoguće, ako Rog nastavi napredovati kao u posljednje dvije-tri godine. Rogova karijera razvija se strelovito. Još prije dvije i pol godine igrao je za Varaždin, potom je prešao u Split, a zatim u Dinamo u rekordnom transferu teškom pet milijuna eura.

Rog je u kratkom vremenskom roku u dresu Dinama postao reprezentativac i cijena mu se utrostručila. Bude li u Napoliju pružao ono što Talijani od njega očekuju, uskoro bi mogao vrijediti i puno više od 16.5 milijuna eura. Rog je samo jedan u nizu hrvatskih nogometaša koji su prešli u klubove Serie A. Za sada ih je tamo čak 24.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider