Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika neizvjesnost

Napete prve bitke za play-off Lige prvaka: Dramatično u Pragu i Liegeu, bit će ludilo u uzvratima

Osim susreta kazahstanskog i hrvatskog prvaka, odigrano je još šest prvih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka.

Klaas-Jan Huntelaar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U večernjim termina, nakon Dinamova poslijepodnevnog trijumfa u Kazahstanu, odigrano je još šest prvih utakmica trećeg pretkola Lige prvaka, po tri u dijelu ždrijeba za prvake i neprvake.

Nitko od klubova nije uspio upisati neku uvjerljivu pobjedu s više golova razlike koja bi mu jamčila mir uoči uzvrata. Štoviše, jedini klub koji je uspio pobijediti jest BATE Borisov, sve druge utakmice završile su bez pobjednika.

Bjeloruski prvak je gostovao kod Qarabaga i slavio s 1:0, a taj ogled u Azerbajdžanu odlučio je zgoditak Stanislava Draguna iz 36. minute.

Nizozemski velikan Ajax, koji je prošle sezone bio drugi u Eredivisie, u dijelu ždrijeba za neprvake na gostovanju u Liegeu kod Standarda je imao dva gola prednosti na poluvremenu, ali se Belgijanci nisu predavali i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade su izjednačili iz penala za konačnih 2:2.

Još kasnije, u petoj minuti nadoknade, ali na isti način - iz jedanaesterca - se Slavia Prag na domaćem terenu spasila poraza od Dinamo Kijeva. Ukrajinci su u 82. minuti poveli preko Benjamina Verbiča da bi Josef Husbauer s bijele točke spriječio poraz Čeha.

Sve uzvrati su na rasporedu u utorak 14. kolovoza, dok je srijeda 15. kolovoza rezervirana za Europski Superkup ogled između Reala i Atletico Madrida koji će se igrati u estonskom Tallinnu.

Prve utakmice trećeg pretkola Lige prvaka:

UTORAK:

Astana - Dinamo 0:2
Qarabag - BATE Borisov 0:1
Malmo - MOL Vidi 1:1
Slavia Prag - Dinamo Kijev 1:1
Standard Liege - Ajax 2:2
Crvena zvezda - Spartak Trnava 1:1
Benfica - Fenerbahče 1:0

SRIJEDA:

PAOK - Spartak Moskva
Red Bull Salzburg - Škendija
Celtic - AEK Atena

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider