Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Strah i nelagoda

Opet iznenadna posjeta u Dinamu: 'Nije to lako podnijeti, ma užas'

Dinamo dočekuje Hajduk na Maksimiru u napetoj atmosferi koja vlada u i oko kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teško da se može reći kako na Maksimiru uoči velikog derbija vlada ugodna i inspirirajuća atmosfera. Tamo je posljednjih tjedana uz policiju najčešći gost UEFA-ina doping kontrola.

'Modri' reprezentativac izazvao Hajduk i Rijeku: Evo što im je ponudio!

„Bila nam je i utorak. Obave svoje i to je to“, otkrio nam je Josip Pivarić, lijevi bočni Dinama i hrvatske reprezentacije s kojim smo porazgovarali na predstavljanju novih Nikeovih Tiempo kopački.

Pivarić kaže da su opet testirali desetoricu dinamovaca, kao i nakon „slučaja Ademi“.
„Bio sam na kontroli i nakon utakmice s Olympiakosom u Grčkoj. Dobio sam crveni i onako sav nikakav pozovu me na kontrolu. Dobro, to je njihov posao, znam zašto i zbog čega, sve je jasno, mi to moramo profesionalno odraditi. Nema problema, ali...“, kaže Pivarić vrteći glavom.

'U sekundi se život može promijeniti'

"Sjedim u kabini, još lud zbog crvenog kartona, a ono, zovu me na doping kontrolu. Mislim se, ma kakav doping, ali moraš odraditi. Došli su mi nalazi iz Grčke i sve je u redu. Kad sam se onako smirio i malo razmislio o svemu tome, pomislih: sad sam tu i sve je super, a za tjedan dana kada ti jave može se dogoditi da više nisam super.“

Pivarić se osvrnuo na doista tešku situaciju u kojoj se nalazi njegov suigrač Arijan Ademi, nakon što je nepravomoćno suspendiran na četiri godine zbog uzimanja nedozvoljenih sredstava, te kako je taj slučaj utjecao na ostale igrače i kompletnu atmosferu u klubu.
„U sekundi ti se život može promijeniti. Tek sad shvaćam koliko je to zapravo teško, i koliko je bilo teško Ademiju kada je dobio nalaze. Počelo me skoro biti trta, a znam da ništa ne uzimam što nije po propisu. Mislim, sve je u redu, ali već te počinje tresti, bojiš se svega...“

'Može biti jedna tabletica kontaminirana i - doviđenja'

Bojite li se da vam netko može nešto namjestiti, ubaciti krišom u kakvo piće i slično.
„Pa normalno, kako ne. Kad se ovako nešto dogodilo Ademiju, koji ni dan danas ne zna kako se to dogodilo, a, eto, život mu je... Ma neću se izražavati.“

Pretpostavljamo da su i interne kontrole sada veće.
„Normalno. Sve moraš kontrolirati, paziti da sve prijaviš ako si bolestan i ozlijeđen. I kada uzimaš običnu vitaminsku suplementaciju koju koriste svi sportaši, moraš paziti. A može biti jedna tabletica kontaminirana i - doviđenja. Nije to lako psihološki podnijeti, ma užas“, zaključio je Pivarić.

„Modrima“ nije lako pa bi im pobjeda u derbiju došla kao naručena za vidanje bolnih rana i popravljanje ukupne atmosfere u klubu. „Bijelima“ je ipak nešto lakše, jer njima eventualni poraz ne bi tako teško pao, ali poraz u derbiju uvijek posebno peče i pamti se, posebice u trenucima kada su veliki rivali ovako izjednačeni na ljestvici. Stoga možemo očekivati pravo kreševo i zanimljivu utakmicu.Pravi derbi Dinama i Hajduka.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider