Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte priopćenje

Nakon velikog obrata u suđenju s Mamićem oglasio se Eduardo!

Županijski sud pravomoćno je presudio da je izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić imao svako pravo od Eduarda zatražiti najprije 50 posto, potom 25 posto i na kraju 20 posto svih prihoda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Županijski sud u Zagrebu preinačio je presudu Općinskog građanskog suda u Zagrebu i odbio zahtjeve Eduarde Da Silve da se proglase ništetnima ugovori koje je on sklopio sa svojim tzv. pokroviteljem Zdravkom Mamićem i sportskim menadžerom Mariom Mamićem,

Eduardo Da Silva oglasio se preko svog odvjetnika, a njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Eduardo Da Silva smatra da pred Županijskim sudom u Zagrebu nije imao pravično suđenje.

'Sud je namjerno ili slučajno pogodovao Mamiću'

Naime, Županijski sud je potpuno zanemario da sportaši imaju pravo na zaštitu od svojih menadžera i to po posebnim propisima koje su donijeli FIFA i Hrvatski nogometni savez.

Naime, kad postoje opći građanski propisi a istodobno i posebni propisi koji štite određenu skupinu profesionalaca, pa i sportaša, onda se moraju primijeniti ti posebni zaštitni propisi što Županijski sud nije učinio.

Jednako tako Županijski sud je namjerno ili slučajno pogodovao Zdravka Mamića kao tzv. pokrovitelja, kad je ocijenio da Zdravko Mamić nije bio dužnosnik u NK Dinamo u vrijeme kad je sklapao ovdje sporne ugovore.

Naprotiv, Zdravko Mamić bio je dužnosnik NK Dinama pa je igrač koji je s njim sklapao ugovor bio u potpunosti ovisan o njemu. Takvi se ugovori ne mogu smatrati ugovorima koji su sklopljeni slobodnom voljom i nemoralni su.

'Tko to ne bi učinio ako su ugovori bili zakoniti'

Također Županijski sud nije primijenio propis športskog prava da igrač smije uz menadžera biti vezan najviše četiri godine. Županijski sud također smatra normalnim da nije zelenaški uzeti 20 posto od svih igračevih primanja.

Također tom sudu uopće nije čudno da ni Zdravko Mamić ni Mario Mamić nisu ni jedan od tih ugovora prijavili Hrvatskom nogometnom savezu, iako im je to bila dužnost. Tko to ne bi učinio ako su ugovori bili zakoniti. Pametnome dosta!

Zanemarivanje tih bitnih okolnosti slučaja upućuje na zaključak da je Županijski sud u Zagrebu bio pristran i neobjektivan.

Prema Eduardovom mišljenju takvo stajalište Županijskog suda u Zagrebu otvara vrata za daljnje nezakonito iskorištavanje igrača od strane njihovih menadžera.

Nezadovoljan takvim stajalištima Županijskog suda u Zagrebu, koji nije primijenio važeće propise koji štite nogometaša od ropskih uvjeta, Eduardo Da Silva je odlučio nastaviti pravnu bitku pred Vrhovnim sudom Republike Hrvatske.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati