Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sad je to troboj

Novi klub u igri za Kalinića: Preporučio ga Slaven Bilić?

Borba za dovođenje hrvatskog reprezentativnog vratara postala je troboj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I Bešiktaš je zainteresiran za vratara Hajduka Lovru Kalinića koji će po svemu sudeći u zimskom prijelaznom roku napraviti inozemni transfer.

Kako pišu turski mediji, Bešiktaš se "priprema za pregovore" s Hajdukom, a portal Cumhuriyet donosi kako je Kalinića svom bivšem klubu preporučio i Slaven Bilić, ocijenivši ga kao "dobrog vratara koji će koristiti Bešiktašu".

Lovre Kalinić nije prvi izbor Bešiktaša, ali je najdostupnija opcija. Turci žele Denisa Bojka iz Dnipra, ali se ne mogu dogovoriti oko odštete. Bacili su oko i na Stevea Mandandu iz Marseillea, no on je navodno blizu prelaska u Liverpool.

Tako se Bešiktaš uključio u utrku za Kalinićem, kojeg želi i fenjeraš Premierlige Aston Villa, ali i rimski Lazio koji također ima problema na vratarskoj poziciji.

Talijani su u cijeloj priči ipak u podređenom položaju jer bi htjeli Kalinića rezervirati za ljeto kad Federico Marchetti napušta klub nakon što mu istekne ugovor. Nije nevažno niti to što su i Englezi i Turci spremni platiti više novca odmah, za razliku od plaćanja u ratama kojem pribjegavaju Talijani, s čime su se u posljednje vrijeme opekli brojni hrvatski klubovi (Hajduk, Dinamo, Cibalia...).

Iznos koji su Turci spremni platiti kreće se oko četiri milijuna eura što bi zadovoljilo čelnike Bijelih i bitno ojačalo pregovaračku poziciju u razgovorima oko transfera drugih igrača (Sušić, Caktaš...).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider