Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Enormna razlika

Messi najvrijedniji nogometaš svijeta, Ronaldo tek treći

Barcin dvojac daleko je ispred konkurencije u najnovijoj procjeni vrijednosti igrača koju formira 10 faktora.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Institut CIES Football Observatory objavio je po završetku klupske sezone listu najvrijednijih nogometaša na svijetu.

Ukupno je 10 kriterija formiralo ovaj popis, od čega je sedam vezanih isključivo za igrače (godine, trenutna tržišna vrijednost, pozicija u momčadi, ugovor, međunarodni status, iskustvo, izdanja na terenu) te tri za klub u kojem igraju (natjecateljska razina, rezultati i osvojeni trofeji).

Prvo mjesto osvojio je Lionel Messi, procijenjen na 211.1 milijuna eura. Iza njega je suigrač iz Barcelone Neymar (201.5), a daleko na trećoj poziciji je Cristiano Ronaldo (137.8).

Ovakav zaostatak Portugalca za Barcinim dvojcem uglavnom je vezan uz činjenicu da je prije tri mjeseca zagazio u 32. godinu života i više nije u najboljim igračkim godinama (Ronaldo je od Messija stariji dvije i pol godine, a od Neymara čak sedam godina).

Atletico Antoine Griezmann je na visokom četvrtom mjestu (120.2), a pet najboljih zaokružuje Harry Kane (112.5) koji je u posljednje dvije sezone u Premierligi zabio 46 golova, a tek su mu 22 godine.

Zanimljivo je kako je Gareth Bale tek na 11. mjestu (80.8), a ispred njega su Paul Pogba, Sergio Aguero, Paulo Dybala, Luis Suarez i Anthony Martial.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider