Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gerrard mu je trener

Barca i Dinamo izvisili: Liverpool doveo najveći talent bosanskog nogometa

Realiziran je transfer mladića koji bi, ako se bude pravilno razvijao, mogao postati veliki adut reprezentacije BiH.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dal Varešanović, 16-godišnji veznjak/krilo, potpisao je ugovor s Liverpoolom.

Dal je sin Mirze Varešanovića, nekadašnjeg bosanskohercegovačkog reprezentativca koji je tijekom igračke karijere između ostalih nosio dres Sarajeva, Bordeauxa, Olympiakosa i Austrije Beč.

Koncem njegove jedine sezone u Austriji, u Beču se 23. svibnja 2001. rodio Dal, danas mladić kojem mnogi prognoziraju finu karijeru.

Još prije tri godine, nakon što su ga pratili neko vrijeme, Liverpool je uspostavio kontakt sa Sarajevom u vezi Dala Varešanovića i tad se on preselio u Liverpool. Doduše, privremeno, jer s 13 godina nije mogao boraviti u Engleskoj pa je živio na relaciji Liverpool - Sarajevo.

Prije točno tjedan dana proslavio je 16. rođendan čime su se automatski stekli uvjeti za potpis trogodišnjeg ugovora. Dal je potpisao za Liverpool u društvu legendarnog kapetana Redsa Stevena Gerrarda, koji mu je ujedno i trener.

Sada će trajno živjeti u Liverpoolu gdje će se nastaviti školovati i graditi nogometnu karijeru od koje se puno očekuje.

Dala Varešanovića pokušavali su dovesti i Barcelona i Dinamo, ali je Liverpool bio najbrži i najkonkretniji.

Inače, Varešanović igra s lijevom nogom, a Englezi ga opisuju kao igrača s čudesnim pregledom igre i nosom za gol. MOže igrati i na lijevoj i na desnoj strani, ali najbolje partije pruža na poziciji isturenog veznjaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider