Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca neće oprostiti

Najveća dilema uoči 'el clasica': Potez koji bi mogao spasiti ili uništiti Real

Ostala su dva tjedna do 'el clasica' na Camp Nouu, a Real Madrid potresa kriza kakva dugo nije viđena na Bernabeuu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ikera Casillas pobrao je salve zvižduka protiv Schalkea na Santiago Bernabeuu. Zviždalo mu se oči utakmice, kod predstavljanja igrača, ali i nakon svakog od prva tri gola Schalkea. I sam Casillas je nakon utakmice priznao da je kriv za sva tri gola, iako je to možda prestroga samokritika, kod trećeg gola je ipak bio pokriven, a Sane je izvrsno pogodio.

VIDEO Pogledajte što je Ronaldo dobacio Benzemi nakon gola Schalkea!

Uvrijeđena zvijezda: Evo kako se Ronaldo 'osvetio' navijačima!

Ancelotti o zvižducima i povratku Modrića: Ovo nitko nije mogao ni sanjati!

Treba reći da je Casillas kod 4:3 za Schalke u dva navrata spasio Real potpune blamaže, izvrsno je reagirao u dvije vrlo dobre šanse. S tim obranama donekle se iskupio, ali ne i potpuno. Casillas već duže vrijeme nije u bogzna kakvoj formi, previše oscilira, nikako da povrati onu sigurnost koju je imao do prije dvije-tri godine. Čini se da je Casillasova glasovita forma počela kopnjeti s dolaskom Josea Mourinha na klupu Reala, a u Portugalčevoj zadnjoj sezoni potpuno je otišla u vjetar i nikako da se vrati. Možda je prestrogo reći da je postao „rupa“, ali u zadnje dvije sezone napravi je više „kiksova“ nego u cijeloj karijeri. Imao je i dobrih partija, ali nikako ne može uhvatiti konstantu, Real treba vratara koji je u stanju braniti bez pogreške u nizovima, povremeni bljeskovi nisu dovoljni.

Mourinho ga očito nije posjeo na klupu bez razloga, Portugalac je vidio da to jednostavno više nije to. Mnogi su uvjereni da više nikada ni neće biti, da je Casillas na zalazu karijere i da se Real morao okrenuti drugim solucijama. Navijači se pitaju zbog čega je doveden Keylor Navas koji je briljantno branio na Svjetskom prvenstvu, ali i cijelu prošlu sezonu. Pitaju se dokle će Kostarikanac sjediti na klupi dok Casillas prima pacerske golove?

Gromki zvižduci s Bernabeua upućeni su cijeloj momčadi, ali ponajviše Casillasu. Sugerira li to da će Navas na vrata protiv Barcelone u najvećem derbiju? Real si u „el clasicu“ ne smije priuštiti kardinalne pogreške vratara. Barca to sigurno neće propustiti kazniti, Messi i društvo čekaju kao zapete puške. Pred Carlom Ancelottijem teška je odluka i zapravo najveća dilema uoči derbija – nastaviti forsirati kapetana iako je očito da više nije onaj stari ili dati šansu Navasu koji nije branio previše utakmica ove sezone i pitanje je u kakvoj je formi.

Ako Ancelotti ostavi Casillasa, a ovaj uprska na Camp Nouu, navijači Reala „napit će se krvi talijanskom stručnjaku“. Ako se odluči za Navasa, a ovaj uprska, opet neće valjati. Ancelottiju nije lako, ali tako je to kada ste trener Reala. Na muci se poznaju junaci. U ovakvim situacijama se pokazuje i dokazuje jeste li zaslužili sjediti na „kraljevskoj klupi“. Procjena koja bi ga mogla stajati posla.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider