Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilo je žestoko

Najstariji derbi na svijetu odlučio prvaka: Nitko od četvorice Hrvata nije zaigrao

Momčad koju vodi Steven Gerrard uspjela je izjednačiti s igračem manje, ali ne i izbjeći poraz.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Celtica stigli su nadomak osvajanja jubilarnog 50. naslova prvaka Škotske zahvaljujući 2:1 (1:0) domaćoj pobjedi protiv najvećeg rivala Rangersa u 31. kolu kojom su povećali svoju prednost na vrh ljestvice na 13 bodova sedam kola prije kraja.

Utakmice između Celtica i Rangersa imaju svoj naziv - Old Firm - i riječ je o najstarijem derbiju na svijetu. Bila im je ovo čak 416. međusobna utakmica u svim natjecanjima i 157. pobjeda Celtica. Rangers ih imaju 160 dok je 99 susreta završilo bez pobjednika.

Celtic je poveo u 26. minuti preko Edouarda, a pet minuta potom Rangers je ostao i s igračem manje jer je zbog udaranja suparnika isključen Morelos.

Ipak, u nastavku je Kent u 63. minuti poravnao na 1:1, a kada se 10 minuta kasnije ozlijedio Boyata u trenutku kada je menadžer Celtica Neil Lennon već obavio sve tri zamjene izjednačilo se i brojčano stanje na terenu.

Celtic je do pobjedničkog pogotka stigao preko Forresta u 86. minuti nakon velike pogreške kapetana gostiju Taverniera.

Vodeći Celtic sada ima 73 boda, Rangers je drugi sa 60, dok treći Kilmarnock ima 54.

Filip Benković nije konkurirao za nastup u momčadi Celtica, a zbog istog razloga kod Rangersa nije bilo Borne Barišića radi čije je ozljede na HNS i izbornika Dalića poludio legendarni Steven Gerrard. Jozo Šimunović ostao je na klupi Celtica, a Nikola Katić na klupi Rangersa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider